Бестселър на „Ню Йорк Таймс“ описва драматичния път на човека към душевното равновесие

Бестселър на „Ню Йорк Таймс“ описва драматичния път на човека към душевното равновесие

Сподели

Световният бестселър „А може би трябва да поговориш с някого“ – автобиографична книга за терапевта като пациент и за всичко онова, което остава скрито в нашия живот, излиза на българския пазар.

Авторката е психотерапевт.

Вдъхновена от сериала „Спешно отделение“ докато още прозвище в живота ѝ била журналистиката, Лори Готлиб започва да учи медицина, става психотерапевт и написва един от бестселърите на „Ню Йорк Таймс“.

Книгата, която задава въпроса: „Как се променяме?“, и отговаря: „Във взаимоотношенията си с другите хора“, ще е в родните книжарници на 19 май.

Лори Готлиб пише за взаимоотношенията между терапевти и пациенти, които, изискват пълно доверие, за да може да настъпи каквато и да е промяна.

„А може би трябва да поговориш с някого“ е книга, каквато досега никой психотерапевт не е писал.

Това е книга за терапевт, който се подлага на терапия, за начина, по който протича една терапевтична сесия. Авторката проследява сложните понякога отношения между терапевт и пациент и драматичния път на човека към душевното равновесие. С разбиране и съчувствие към човешкото страдание Готлиб ни превежда през собствените си изпитания и през изпитанията на пациентите си. Прави го с лекота, професионално умение и ненатрапчиво чувство за хумор. Творба като тази на английски език се нарича a must-read – книга, която трябва да се прочете на всяка цена.

Преводът е автобиографичната книга на Лори Готлиб, разпространявана от издателство „Колибри“, е на Наталия Афеян.

 

Четете още:

„Хагабула“ от Тодор Тодоров е роман на годината

Текстовете на Джони Кеш ще излязат в книга

„Дървеници“ на Мартина Видаич с награда за литература на ЕС

Сър Патрик Стюарт написа мемоари и ги озаглави в стил „Стар Трек“

Актуално

Избрано за вас