Спагети алла Нерано: Любимата паста с тиквички на Стенли Тучи

Спагети алла Нерано: Любимата паста с тиквички на Стенли Тучи

Сподели

Тиквичките – лесни за отглеждане и почти безвкусни летни зеленчуци – никога не са били гастрономическа суперзвезда. Обикновено влизат в чинията като гарнитура или съставка в някое зеленчуково ястие като рататуй, например.

Това обаче се променя в момента, когато американският актьор Стенли Тучи отива в романтичното италианско селце Нерано, близо до Амалфийското крайбрежие.

Актьорът от „Дяволът носи „Прада“ и автор на няколко книги, посветени на храната, снима епизод от хитовата поредица „В търсене на Италия“. В предаването по CNN той издига пастата с тиквички до кулинарния А-лист, превръщайки регионалното ястие в международна сензация.

Спагети алла Нерано – паста с тиквички, сирене и босилек

На пръв поглед звучи просто. Пастата има своите тайни.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stanley Tucci (@stanleytucci)


Стенли Тучи открива италианското градче години преди да снима предаването в страната на пицата. Пред New Yorker звездата споделя как с втората си съпруга – литературната агентка Фелисити Блънт (по-голямата сестра на актрисата Емили Блънт), са се опитвали да приготвят вкъщи спагети с тиквички, но никога не успявали както трябва.

Тучи дори взема частен майсторски клас от шеф Томазо Де Симоне, собственик ресторант в Нерано.

Къде е грешката им – тайната е във фритюрника! Погрешно на всички разбирания за пържене в нулева мазнина, еърфраъри и други,

тиквичките за прочутата местна паста се пържат не на тиган, а във фритюрник.

Спагети алла Нерано са пример за италианските традиции в готвенето тук и на други места. Тайната е в простото богатство на това, което расте наблизо. Вземате го и го правите възможно най-вкусно, без много суета.

Правилното му приготвяне изисква повече внимание към свежестта и майсторството на кухнята, отколкото към изисканите съставки, казва Стенли Тучи.

Тайната на успеха на ястието не се крие в приготвянето му, а в това да се измисли как да се таксува.

„Казаха ми, че материалите за една порция с размерите на семейство, струват около три долара. Местната шега гласеше, че цената на порция в ресторанта се определя по проста формула. Един долар, умножен по дължината в метри на лодката, с която пристигат богатите туристи“, смее се Тучи.

Фотокредит: newyorker.com

Актуално

Избрано за вас