Какво има за закуска? Бързо, лесно и здравословно

Какво има за закуска? Бързо, лесно и здравословно

Сподели

Всички сме чували баби и майки да казват, че закуската е най-важното ядене за деня. Напълно съгласни с това твърдение развихряме въображението си отвъд бекона с яйца и зърнените храни от кутия, защото закуската може да е забавна, лесна и здравословна.

Нямате време! Пригответе първото хапване за деня от предната вечер.

Намаслете формите за мъфини и добавете шепа нарязани зеленчуци по избор, а защо не и парче шунка, чукнете по едно яйце във всяко кладенче и във фурната.

Тази изключително лесна и бърза смес може да приготвите от предната вечер, а на сутринта само да сложите във фурната за 15-ина минути. Почти като някогашните филийки със смес от яйце и сирене.

Накиснете овеса за сутринта.

Ако държите на овесените ядки за закуска, добре е люспите да се хидратират в продължение на поне 8 часа или за през нощта. Може да импровизирате с овесена киноа или просо, а за по-разнообразен вкус да добавите:

Оризово мляко или макадамия, сушени плодове, кокосови стърготини, ядки или ленено семе, а за сладост използвайте мед или кленов сироп.

Бързо сглобяеми тостове.

Ако не разполагате с хладилник или фризер, можете да държите под ръка продукти за „лесни за сглобяване закуски“.

Тартините, наричани още сандвичи с отворено лице или просто „неща върху препечен хляб“, могат да са толкова много, че могат да минат месеци и да не повторите закуска.

Вземате лист алуминиево фолио, нареждате пълнозърнест хляб, бейгел или кроасан и слагате във фурната до лек загар. Може да капнете зехтин. И след това развихрете въображението си.

Намачкано на паста авокадо и сусам, резънче домат и малко пипер! Искате тостът да е сладък, тогава сложете парченца плодове и крема сирене. За почитателите на веган менюто има мариновано печено тофу и кимчи. Чудесна комбинация е сирене Бри, Камамбер или козе сирене с конфитюр, опитайте със смокини или малини.

Многостепенно ястие, когато искате да се поглезите.

Неделя сутрин, може да си позволите да спите до късно, а след това да се поглезите с късна и обилна закуска!

Вземете яйца и тортили за такос или буритос за закуска. Техниката на приготвяне на двете е проста, но богата на възможности, когато става въпрос за пълнеж. Може да „такирате“ закуската с остатъците от вечерята. Или вземете примера на Джаки Алпърс, автор на „Вкусът на Тусон“, за пълен буритос със смес от бъркани яйца, боб, сирене и пикантна прясна салса.

Ако сте любители на сладкото,

палачинките и гофретите вероятно са вашата постоянна поръчка за късна закуска през уикенда.

И да, приготвянето им отнема повече време, отколкото вероятно искате да отделите в делничен ден, поради което те са по-скоро ястие за специални случаи.

Но когато имате желание за купчина пухкави въглехидрати, все още можете да си поиграете с вкуса. Увеличете количеството на фибрите и протеините със зърнени храни като елда или царевично брашно. След това добавете плодове и разбита сметана с кисело мляко.

Източник: CNN. Фотокредити: Getty Images

Четете още:

Защото снощи правих кекс: Шест начина за употреба на бакпулвера извън кулинарията

Полезни храни при високо кръвно

Как да подобрим храносмилането по естествен път

Актуално

Избрано за вас