Любов като на кино – от екрана към живота

Любов като на кино – от екрана към живота

Сподели

Навярно за много от вас филмът “Наистина любов” е любима класика, която стопля душата с еднакъв успех и на Коледа, и на Свети Валентин. Романтичната комедия, в която Хю Грант е безсрамно чаровен и експанзивен премиер на Великобритания, проследява паралелните отношения на двойки в различен пъзел от ситуации.

Наред с добре познати наративи като възрастен шеф пада в капана на секретарка, набор на дъщеря му, има и една по-необичайна. Мъж и жена –

статисти в порно, се срещат за първи път на снимачната площадка

След тежък работен ден, в който са обсъждали времето и задръстванията в различни любовни конфигурации, те колебливо си предлагат да излязат. Английският хумор тук е доста сполучлив. Двама доста стеснителни порно актьори решават да нарушат стереотипа.

10 часа ни снимат голи един върху друг, защо да не опитаме да излезем на среща

Без съмнение, чудесна проява на снизходителна ирония върху една от запазените марки на киното – да пренася историите от екрана в живота.

artportal.news направи бърз преглед на случаите, в които стрелите на Амур са продължили любовната история на персонажите в реалния живот.

Ако режисьорът или съдбата (за някои едно това е едно също)

ти връчат роля в страстна връзка с някого, може би това е по-голям знак? Дали да не опитаме да продължим сами сюжета на терена на реалността? И без значение дали финалните надписи ще са в съдебната зала или от лятната почивка на частната ни яхта, гарантирано – зрителският интерес ще ни следва по петите. Актьорите наистина са интересна порода хора. Не се смущават да изнесат целия си живот пред камери, папараци, социални мрежи, червен килим…просто за тях всичко е сцена за добра игра и емоции на максимум.

Разбира се, ще започнем от Холивуд.Някъде в кино студията на Лос Анджелис сигурно има хроникьор или дебела колкото енциклопедия на света книга, която пази всички любовни истории от киното в живота. Те, освен за остроумието на журналистите, биха послужили и за начинаещи сценаристи, на лов за нови сюжети. А любовните истории на някои от най-емблематичните двойки предлагат от всичко – в тях има и страст и предателства, и пари, сватби, деца.

Ако ви е любопитно да разгърнете някои от тези истории, продължете по-надолу. А ние съвсем умишлено, ще прескочим дуото Бранджелина. Ей така, по изключение.

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус – любов от втория път

Първата им среща на снимачната площадка е през 1992 г. във филма Jamón Jamón. Свидетелства дали тогава е имало трепети и целувка извън камерата, не са запазени. Съдбата обаче също отчита, че двамата стоят повече от добре един до друг и им дава втори шанс. А и всички знаем за чувството за хумор на Уди Алън. През 2007 г. той ги събира отново във  „Вики Кристина Барселона“. Страстната им по средиземноморски връзка от екрана преминава в реалния живот. Изглежда, ще е до безкрайност. 16 години по-късно и две деца, Бардем и Крус са една от най-стабилните двойки на Холивуд и вървят буквално ръка за ръка. Или просто явно всеки един от тях добре е усвоил уроците на живота. Любовните разочарования, преди да се срещнат, са им били от полза.

Рейчъл Макадамс и Райън Гослинг – след омразата, идва любов
фотокредит: People

Тук се случва нещо малко очаквано. Снимачният екип на любимия на заклетите романтици „Тетрадката“ помни как почти до финалните сцена, актьорското дуо не може да се понася. Отношенията им били повече от напрегнати. Райън Гослинг дори се опитал да предложи друга  за главната роля. Някъде преди да финалното щракване на клапата обаче, двамата се предават на любовта. През 2005 г. двамата дори печелят наградата на MTV за най-добра екранна целувка. По време на церемонията, Гослинг скромно добавя: „Удоволствието беше изцяло мое“. След което награбва Рейчъл на сцената и нагледно, с целувка, показва защо отличието им не е преувеличено.

Марион Котияр и Гийом Кане – обичай ме, ако смееш

„Той е моята любов, моят най-добър приятел, единственият, от когото имам нужда“. Какво повече след тези думи. Това е едно от многото признания, което френската актриса с холивудска слава Марион Котияр отправя към Гийом Кане.

фотокредит: People

Първата им среща е на снимачната площадка на „Обичай ме, ако смееш“ през 2003 г. По това време Кане е женен за Даян Крюгер. Разводът им обаче изглежда неизбежен, когато пред него застава Марион. Изборът на французина изглежда правилен, защото любовта им продължава и до днес.

Даниел Крайг и Рейчъл Уайз – агент 007 и неговото момиче завинаги

Може и да не повярвате, но първата им среща е в университета. Там и двамата са посещавали един и същ курс по актьорско майсторство. Очевидно трябва да поздравим преподавателите. Учениците им стават повече от успешни.

фотокредит: Oscars.org

През 2010 г. актьорите се срещат в трилъра „Къщата на сенките“. Времето, в което от екранни съпрузи стават реална двойка, е отрицателно. Химията помежду им е очевидна. В началото обаче те отричат очевидното. Но не успяват да запазят тайната докрай. Моментът, в който и двамата се разделят с досегашните си партньори, ги издава.

Актуално

Избрано за вас