Хю Грант и Анди Макдауъл се включиха в репетицията за „Оскар“

Хю Грант и Анди Макдауъл се включиха в репетицията за „Оскар“

Сподели

Иконичната екранна двойка Хю Грант и Анди Макдауъл се включиха в репетицията за връчването на наградите „Оскар“, предава Асошиейтед прес. Те станаха глобални любимци на публиката

с перипетиите на любовта си в култовата комедия „Четири сватби и едно погребение“ (1994)

Грант и Макдауъл са част от тандемите, които ще връчват престижните статуетки тази вечер в „Долби тиатър“. В листът със знаменитости, натоварени със задачата, са още Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс, Хавиер Бардем и Пенелопе Крус, Харисън Форд и Глен Клоуз, и др.

В репетициите участват само звездите, които връчват отличията. Те репетират момента на отваряне на пликовете с имената на победителите и прочита им.

Вместо номинираните на сцената на репетицията се качват специално наети за целта актьори

На тях се дават и копия на статуетките на престижната награда. Репетира се и размяната на реплики между връчващите отличието и наградените.

Цермонията по връчването на „Оскар“ ще се състои за 95 път тази вечер (рано сутринта на 13 март по бг време). Фаворит за признанието на Американската академия за кинематографично изкуство и наука е абсурдистката комедия „Всичко навсякъде наведнъж“.

Тя ще се състезава за 11 награди в 10 категории

Сред тях са най-добър филм, режисура на тандема Даниел Куан и Даниел Шайнърт, оригинален сценарий, най-добра женска роля на Мишел Йео, две поддържащи женски роли – на Джейми Лий Къртис и Стефани Хсу, поддържаща мъжка (Ке Хи Куан), монтаж, костюми, музика и песен към филм.

 

Фотокредит: Comic Relief/PA Wire

Актуално