Гледаме делото на Джони Деп и Амбър Хърд в сериал на Netflix

Гледаме делото на Джони Деп и Амбър Хърд в сериал на Netflix

Сподели

Съдебният процес за клевета на Джони Деп и Амбър Хърд се превърна в една от най-обсъжданите теми в света през 2022 г. 60-годишният Деп заведе делото за клевета срещу Хърд във Вирджиния заради статия, която тя написа за „The Washington Post“ през декември 2018 г. В която описа себе си като „публична фигура, подложена на домашно насилие“.

Премиерата на „Depp v. Heard“ е на 16-и август

Netflix се връща към съдебния процес на Джони и Амбър през 2022 г. в нов документален сериал в три епизода. Вчера стрийминг платформата пусна първия трейлър, озаглавен „Depp v. Heard“. Той ще разгледа не само събитията от процеса, но и начина, по който историята се разиграва онлайн, докато камерите в съдебната зала улавят всеки момент. Докато делото на Деп и Хърд се разглеждаше в съда, милиони зрители се опитваха да разкодират всеки момент онлайн.

Фото кредит: BRENDAN SMIALOWSKI/POOL/AFP VIA GETTY, KEVIN LAMARQUE/POOL PHOTO VIA AP

Деп, който беше женен за Хърд от 2015 г. до 2016 г., поиска 50 млн. долара по делото. След това Хърд заведе насрещен иск за 100 млн. долара, твърдейки, че Деп е навредил на кариерата ѝ. В крайна сметка съдът призна Амбър за виновна по три обвинения в клевета спрямо Деп, като му присъди 10 млн. долара обезщетение и 5 млн. долара наказателни вреди. Те също така признаха Деп за отговорен за едно обвинение в клевета по отношение на Хърд, като ѝ присъдиха 2 млн. долара обезщетение за вреди.

И Хърд, и Деп подават първоначални документи за обжалване, но в крайна сметка уреждат делото през декември 2022 г., като Хърд издава на Деп документ за плащане на 1 млн. долара. Междувременно Деп дари парите от споразумението, разпределяйки ги на пет благотворителни организации.

През юни Амбър присъства на първия си червен килим след съдебния процес на филмовия фестивал в Таормина, Италия. Тя ще участва и в „Аквамен 2“, който понастоящем е планиран да излезе тази зима. Междувременно Деп направи премиера на филма си „Жана дю Бари“ на филмовия фестивал в Кан през май.

Гледай трейлъра на „Деп срещу Хърд“:

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images 

Актуално

Избрано за вас