Лилия Маравиля и Мая Бежанска влизат във втория сезон на сериала „Вина“

Лилия Маравиля и Мая Бежанска влизат във втория сезон на сериала „Вина“

Сподели

Две любими български актриси – Лилия Маравиля и Мая Бежанска ще вземат участие във втория сезон на хитовия сериал „Вина“.  Днес в с. Хърсово, Мелник започнаха снимките на многоочакваното продължение на продукцията, продуцирана от БНТ.

Започваме снимките с ентусиазъм, защото сме сигурни в начина, по който историята се разви на сценарно ниво. Зрителите реагираха изключително въодушевено на Сезон 1 и това изисква високо ниво на професионална отговорност, която сме готови да поемем“, каза Виктор Божинов.

Екипът на сериала „Вина“ / Фото кредит: Стефан Василев

В първия сезон в главните роли видяхме Михаил Билалов, Владимир Зомбори, Елена Телбис, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева и и др.  Историята на сериала разказва за Филип, който пристига за кратко в България. Той е упълномощен от майка си да продаде винарната на покойния ѝ брат. Много скоро лозята, хората и своенравната еноложка на избата – Елина, го

очароват и той променя семейните планове

Вместо да продава, Филип решава да възроди винарната. Активите ѝ се оказват отчайващи – дългове, залежали бъчви и работници, които скоро ще останат на улицата. Само Елина може да го измъкне от кашата, но баща ѝ, председателят на общинския съвет Андрей Бончев, има други намерения за избата.

Непримирим с новите обстоятелства, Филип търси местни съмишленици. Оставането му за неопределено време в България обаче изостря отношенията със съпругата му Марта. Войната между Филип и Андрей Бончев се разраства, загрубява и застрашава не един живот. Оказва се, че връзката между семействата на Филип и Елина има корени, по-дълбоки и здрави дори от тези на лозите.

Сериалът „Вина“ е по идея на Симон Еди Шварц, режисьор и креативен продуцент е Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божинов и Георги Гвоздев, изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова, винен консултант е Вили Гълъбова.

Фото кредит откриваща снимка: Стефан Василев

Актуално

Избрано за вас