Моноспектакълът „Променяне“ на Йоана Буковска се завръща

Фото кредит: Пловдив 2019

Моноспектакълът „Променяне“ на Йоана Буковска се завръща

Фото кредит: Пловдив 2019
Сподели

Интерактивният моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова „Променяне“ се завръща на сцената след близо 3-годишна пауза. Това ще се случи на 29 ноември „Нов театър“ НДК.

Представлението е по мотиви от автобиографичната книга на Лив Улман.

То се открива с анонс: „Моля, включете мобилните си телефони, представлението започва!“. В „Променяне“ вечният враг на актьора в залата се превръща в партньор и съучастник.

Продукцията е първата такава в България и сред първенците в Европа. Чрез специално разработено приложение за смартфон зрителите могат да добавят допълнителна реалност към определени части от действието.

Иновативен и с красив 3D-мапинг, спектакълът разказва и въздействаща история. Благодарение, на една многолика Йоана, която успява да разсмее, разплаче, развълнува, но най-вече –

да докосне дълбоко сърцата на публиката си.

Тя съумява да я изпрати, освен с чувството за майсторски изигран спектакъл, и с храна за размисъл. А въпросите, които поставя, са колкото общочовешки и големи, толкова и лично съпреживими от всеки. За мястото ни в света, родителството, любовта, творчеството, вътрешните колебания и терзания. За изборите, които ни правят хората, които сме, но и променят съдбите на хората, свързани с нас.

Фото кредит: Здравко Йончев

Освен че е първият по рода си спектакъл, „Променяне“ е и първият моноспектакъл на Йоана Буковска. Той намира пресечната точка на най-новите технологии, киното, интерактивно сценично решение и традиционното въздействие на театралната изразност.

„Моето представление, въпреки че има очаквания да е мрачна скандинавска история, всъщност е едно розово хапче за душата. Исках това представление да е вярно на моята природа. То съчетава и кино, и театър“, това сподели актрисата в интервю за Euronews.

Йоана ще изиграе „Променяне“ и на 22-и декември в Sofia Live Club.

Билети могат да бъдат закупени от тук.

Фото кредит корица: Пловдив 2019

Актуално