Сценарият на новия български филм „След сезона“ е писан специално за Йоана Буковска

Сценарият на новия български филм „След сезона“ е писан специално за Йоана Буковска

Сподели

Сценарият на нов български филм е писан специално за Йоана Буковска-Давидова, съобщават от екипа на продукцията.

„След сезона“ е дебют на режисьора Иван Панев, включен в програмата на няколко фестивала, сред които Международния филмов фестивал на Индия в Гоа и „София филм фест“. Гала премиерата е тази вечер, а на 29 септември филмът тръгва по кината.

Участват още Пенко Господинов, Калин Врачански, Красимир Доков и Веселин Анчев, избрани и поканени специално в продукцията заради специфичните черти на персонажите, които пресъздават на големия екран.

Идеята за филма е на сценаристите Дочо Боджаков и Марин Дамянов. Сценарият е създаден преди повече от 10 години. Писан е за Йоана Буковска-Давидова, защото според режисьора Иван Панев тя е способна да

съчетае в излъчването на силната жена

привидна студенина с дълбока емоционалност, топлота и нежност.

Филмът акцентира върху вечни човешки теми и дилеми, с които всеки се сблъсква в живота. Сред тях са темите за любовта и за изборите, които правим в нейно име. „След сезона“ е за невъзможната любов, за сблъсъка между измамната топлина и уют на голямата любов от миналото и плашещата неизвестност на любовта в бъдещето и всички негови предизвикателства.

Оператор е Христо Генков. Музиката е на Румен Бояджиев-син, пише БТА.

За режисьора:

Иван Панев е роден в Стара Загора. От 1992 г. живее и работи в София като професионален актьор и режисьор както в киното, така и в театъра. Познат е на широката публика с множество роли, изиграни във филми на големия и малкия екран, както и с участието си в български телевизионни сериали. В настоящия момент кариерата му продължава с изяви на сцената на Сатиричния театър и Националния музикален театър в София.

Той е нещатен преподавател в НАТФИЗ, София, където е защитил и своята докторска степен в областта на музикалното кино. Режисьор и сценарист е на филма „Чужденец“ (2006), негова дипломна работа. През 2009 г. прави своя професионален дебют с телевизионния филм „Братът на охлюва“ (2009), който е селектиран в официалната програма на фестивала Prix Europa, Берлин (2009). Този филм има награда за режисьорски дебют от фестивала „Корона карпат“ в Трускавец, Украйна (2010). „Братът на охлюва“ има 6 номинации и 3 награди на Българската филмова академия за 2010 г.

Актуално

Избрано за вас