Филмът на Брад Пит за Формула 1 излиза следващата година

Снимка: PA Media

Филмът на Брад Пит за Формула 1 излиза следващата година

Снимка: PA Media
Сподели

Филмът на Брад Пит за Формула 1 ще излезе на екран през юни следващата година, потвърдиха шефовете на спорта. Снимките на продукцията, чието име все още не е обявено, бяха отложени по време на стачката на актьорите и сценаристите в САЩ. Това съобщи BBC.

От Формула 1 обаче разкриха, че филмът, чийто съпродуцент е седемкратният световен шампион Люис Хамилтън и който е заснет на пистата „Силвърстоун“, ще излезе на 25 юни следващата година.

60-годишният Пит ще играе ролята на пилота ветеран Сони Хейс, който се завръща на пистата на Формула 1 след дълго отсъствие.

Снимка: Reuters

През юли миналата година Пит се състезава с адаптиран автомобил от Формула 2 по време на тренировките за Гран При на Великобритания на пистата в Нортхамптъншир.

Заедно с измисления си съотборник-новобранец Джошуа Пиърс, изигран от британския актьор Демсън Идрис,

Пит се нареди сред 20-те пилоти в спорта преди състезанието.

Носителят на „Оскар“ Хавиер Бардем, който играе директора на отбора, също се снима заедно с Пит миналата година.

Снимка: PA Media

Бившият съпруг на Анджелина Джоли беше забелязан през последните седмици на Силвърстоун. По време на състезанието следващия месец и през останалата част от сезона се очаква да бъдат заснети и другите сцени.

Хамилтън е участвал активно в създаването на сценария, за да направи филма възможно най-автентичен:

„Искаме всички да го харесат и наистина да усетят, че предаваме същността на този спорт“.

Apple е закупила правата за филма, чийто бюджет се очаква да бъде около 140 млн. долара. Джоузеф Косински, човекът, който стои зад „Top Gun: Маверик“ e режисьор на филма. В ролята на продуцент е посочен Джери Брукхаймер, който работи и по блокбастъра с Том Круз.

В изявлението на F1 се казва: „Филмът е знаков за спорта и киното, заснет в реално време по време на Гран При по целия свят. Той включва също така ѝ общността на Формула 1, включително всичките 10 отбора, пилотите, ФИА и организаторите на състезания“.

Актуално

Избрано за вас