Започват снимките на „Джурасик свят“ в Тайланд

Снимка:Pixabay

Започват снимките на „Джурасик свят“ в Тайланд

Снимка:Pixabay
Сподели

Тайландските власти отправят строго предупреждение към продуцентите на „Джурасик свят“. Те молят да не увреждат плажовете и националните паркове, когато снимат следващата част на хитовия франчайз „Джурасик свят“.

Предполага се, че холивудската суперзвезда Скарлет Йохансон е избрана за изпълнител на главната роля в седмия филм, от дългогодишната поредица, съобщава RTL.

Снимките на части от лентата ще се проведат в Банкок и в националните паркове в Краби, Пукет, Пхангнга и Транг. Те ще започнат следващата седмица и ще продължат през юли.

Сред местата за снимане са пищният остров Ко Крадан на западния бряг на кралството. Също така и водопадът Хуай То в националния парк Кхао Паном Бенча.

Министърът на природните ресурси и околната среда Phatcharavat Wongsuwan заяви, че за Тайланд е „чест“ да бъде домакин на снимките.

„Въпреки това, строго се изисква те

да спазват съответните закони и разпоредби и не трябва да засягат и увреждат природните ресурси

и околната среда“, каза Phatcharavat в изявление, публикувано в сряда на страницата на Министерството на националните паркове във Facebook.

Предупреждението идва повече от две десетилетия, след като трилърът за туристи „Плажът“ на Леонардо ди Каприо предизвика широка критика. Причината е въздействието му върху девствените пясъци на залива Мая на остров Ко Фи Фи Лех в Южен Тайланд.

Продуцентите засадиха десетки кокосови дървета, за да придадат по-„тропическо“ усещане на залива. Те бяха и обвинени, че са изтръгнали растителността, растяща върху пясъчните дюни.

Атапол Чароеншунса, ръководител на Департамента на националните паркове, заяви, че те са се поучили от предишния опит и служителите ще следят отблизо снимките.

Снимка: AFP

През март The Hollywood Reporter обяви, че 39-годишната Йохансон води преговори за участие в предстоящия филм за динозаври. Той е режисиран от британеца Гарет Едуардс, чийто научнофантастичен екшън „Създателят“ от 2023 г. също е сниман частично в Тайланд.

Оригиналният филм „Джурасик парк“ от 1993 г., базиран на романа на Майкъл Крайтън и режисиран от Стивън Спилбърг, беше колосален хит. Успехът му последва и рестартът от 2015 г. – „Джурасик свят“.

Актуално

Избрано за вас