Тимъти Шаламе подписа с „Уорнър Брос“ след успеха на „Уонка“ и „Дюн“

Снимка: Shutterstock

Тимъти Шаламе подписа с „Уорнър Брос“ след успеха на „Уонка“ и „Дюн“

Снимка: Shutterstock
Сподели

След успеха на филмите „Уонка“ и „Дюн“ „Уорнър Брос“ смята да продължи партньорството си със звездата им Тимъти Шаламе и подписа договор с него за сътрудничество по бъдещи проекти като актьор и продуцент, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация от студиото.

Сключената сделка не означава, че Шаламе може да прави филми единствено с „Уорнър Брос“, а само, че студиото има правото на първи отказ.

Условията на сделката не са оповестени, но става ясно, че

споразумението е „многогодишно“.

Съпредседателите и главни изпълнителни директори на „Уорнър Брос Моушън Пикчър Груп“ (Warner Bros. Motion Picture Group) Майк Де Лука и Пам Абди посочиха в изявление, че се възхищават на неговата „отдаденост на занаята“, както и на „непоколебимата му всеотдайност да влага 100 процента от времето и вниманието си във всеки свой проект“.

Фото кредит: Warner Bros. Pictures

Тимъти Шаламе също направи изявление, в което казва, че Де Лука и Абди са „ръководители на студио, които вярват в истинското правене на филми“, и изрази голямата си благодарност към тях за подкрепата като актьор, продуцент и сътрудник. „Това партньорство ми се струва като естествена следваща стъпка“, споделя актьорът.

Наскоро 28-годишният Тимъти Шаламе

стана първият актьор от над четири десетилетия,

участвал в два най-касови филма, излезли един след друг в рамките на осем месеца. Шаламе постигна това благодарение на „Дюн: Част втора“, чиито приходи в текущия боксофис възлизат на 575,5 милиона долара, и „Уонка“, който спечели над 632 милиона долара в световен мащаб. Предишният рекордьор по този показател беше Джон Траволта с „Брилянтин“ и „Треска в събота вечер“.

Тимъти Шаламе е продуцент на биографичния филм A Complete Unknown („Напълно непознат“) за Боб Дилън. Той е в процес на заснемане, и Тимъти играе главната роля.

На 28 години Шаламе е един от най-търсените актьори в Холивуд

и участва в множество проекти, отбелязва АФП.

Снимка: SteveSands

Режисьор на филма за Боб Дилън е Джеймс Манголд. Преди години той засне историята на друг известен музикант – Walk the Line за Джони Кеш с Хоакин Финикс в главната роля.

„Напълно непознат“ е поредният в списъка с биографични филми за рок и поп легенди, които през последните години се радват на голяма популярност. Други такива са „Бохемска рапсодия“ (2018) за Фреди Меркюри, „Рокетмен“ (2019) за Елтън Джон, „Елвис“ (2022) и други.

Актуално

Избрано за вас