Хитрини за закупуване на евтини билети през празничния сезон

Снимка: PIXDELUXE

Хитрини за закупуване на евтини билети през празничния сезон

Снимка: PIXDELUXE
Сподели

Очертава се да бъде натоварен и скъп празничен сезон за пътуване тази година. Някои дни след Деня на благодарността, Коледа и Нова година ще бъдат по-скъпи от други, съобщават Travel + Leisure.

Пътуващите, които се надяват да спестят,

трябва да избягват да летят във вторник или сряда преди Деня на благодарността

(28 ноември 2024), както и в неделя и понеделник преди Коледа, съветват от приложението за пътуване Goin пред Travel + Leisure. Всъщност неделята след Деня на благодарността обикновено е най-натовареният ден за пътуване в годината.

Вместо това, пътниците трябва да обмислят летене в пика на празничния сезон – Бъдни вечер или Коледа.

Това може да им спести до 25% от общата цена на билета.

„Като цяло цените на полетите след лятото са най-ниските, които сме виждали от години“, каза Скот Кийс, основател и главен експерт по полети в Going.

Що се отнася до Нова година, връщането на 31 декември ще спести пари на пътниците в сравнение с летенето на 1 януари. Летищата също ще бъдат по-малко пренаселени, отбелязват от БТВ.

Тези, които планират да летят на Коледа, трябва да резервират не по-късно от 14 октомври.

Кийс препоръча на пътниците да резервират поне 21 дни предварително и казва, че не трябва да чакат. Вместо това той приканва да резервират следващата „разумна“ тарифа, която намерят. Преди това е важно да наблюдават цените, за да видят дали ще паднат надолу.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас