Можем ли да заобиколим правилата за багажа по летищата?

Снимка: Pixabay

Можем ли да заобиколим правилата за багажа по летищата?

Снимка: Pixabay
Сподели

Нов трик за пакетиране на багаж по летищата стана популярен в последните седмици. Става въпрос за прибиране на повече дрехи и аксесоари на нестандартни места. По този начин при преминаване през проверките на летищните власти се избягва допълнителното заплащане.

Потребителите споделят онлайн, че

прибират част от дрехите си в калъфка за възглавница.

Обикновено носенето на такива по време на полет не изисква допълнително заплащане. 

Минава ли обаче този номер пред летищните власти? Отговорът не  е красноречив. Някои потребители са успели да пренесат повече багаж  през летищата по този начин, но авиокомпаниите вече също са запознати с този тренд и следят за него при проверките.

Преди броени дни на пасажер е било забранено да се качи на самолета с опакован по този начин допълнителен багаж, съобщава Independent.

„Спрете да позволявате на социалните медии да ви дават съвети и трикове, защото понякога това няма да проработи“, твърди служителка.

На международното летище в Орландо нетърпелив пътник, който смятал, че може да хакне системата, се явил на полета си с калъфка за възглавница в ръка. Опитвайки се да заобиколи правилата на авиокомпанията за ръчен багаж, мъжът напълнил калъфката с вещи, твърдейки, че това е възглавница.

В TikTok потребителят @natashaorganic заснема спора със служителите на авиокомпанията, предаде БТВ.

Свидетелката казва, че е било

очевидно, че пътникът не е носил просто калъфка

за възглавница. Нещо повече – на мъжа е била предложена възможността да плати съответната такса за допълнителен ръчен багаж, но той е отказал. Към края на видеото обаче се чува как мъжът казва, че е готов да плати. За съжаление, вече е било твърде късно.

Актуално

Избрано за вас