Адам Драйвър ревностно защитава Копола за „Мегаполис“

Адам Драйвър ревностно защитава Копола за „Мегаполис“

Сподели

Франсис Форд Копола завърши снимките на най-новия си филм – „Мегаполис“.  В епичния проект ще се включи

актьорът от обичаната от милиони поредица „Междузвездни войни“ – Адам Драйвър

Продукцията се „легитимира“ в публичното пространство с нов акаунт в Instagram, където готовността й да тръгне по дългия път към кината бе обявена със снимка на огромната клапа.

Копола по време на снимките на легендарната си трилогия „Кръстникът“. Фотокредит: Paramount Pictures 

Това е вид успокоение за феновете след бурните скандали през януари, след като

няколко от ключовите актьори гръмко напуснаха 

Копола и Драйвър обаче отхвърлила твърденията за срив в снимачния процес. А Драйвър дори подчерта, че работата по „Мегаполис“ е едно от най-хубавите преживявания в кариерата му.

Тук всичко е наред! Не съм сигурен за какъв саботаж говорите! Не го разпознавам! Бил съм на снимачни площадки, които бяха хаотични, а този е далеч от това.“, каза Драйвър в изявление за IndieWire  след първоначално тиражираните спекулации за предизвестената смърт на филма. „Средата, която се създава от Франсис, е

среда на фокус и вдъхновение.

Към момента вървим по график, дните си са наситени с екшън и приятелство. Честно казано, това беше едно от най-добрите снимачни изживявания, които съм имал.

 

https://www.instagram.com/p/CqaxKfDuut1/

 

По-късно в интервю за Paste, актьорът отново ревностно защити работния процес по филма, като подчерта, че според него лентата е „уникална и изобретателна“.

Снимките на „Мегалополис“ започнаха в Атланта миналата есен

Въпреки безусловната и сърцата подкрепа на Драйвър към здравословния климат на работа с Копола, в киносредите се появи известен скептицизъм дали лентата въобще ще стигне до големия екран. Първоначалните доклади фиксираха бюджета на „Мегалополис“ на

над 120 милиона долара,

голяма част от които са инвестиция на самия Копола. Въпреки това  близък до продукцията източник тушира пред на IndieWire слуховете за скок във финансирането на проекта и потвърди, че реалистичната сума е по-близо до 100 милиона долара. 

„Мегалополис“ е първият филм на Копола след Twixt от 2011 г. В момента все още няма разпространител, въпреки че има актьорски състав, който включва звезди като Драйвър, Натали Еманюел, Форест Уитакър, Лорънс Фишбърн, Джон Войт, Талия Шайр, Шайа ЛаБьоф , Джейсън Шварцман и Дъстин Хофман. 

Сюжетът проследява футуристична история, развиваща се в Ню Йорк, в която архитект има за цел да възстанови града като утопично пространство след опустошително бедствие.

Актуално