„Уонка“ измести „Наполеон“ от първото място в кината у нас

Снимка: Warner Bros

„Уонка“ измести „Наполеон“ от първото място в кината у нас

Снимка: Warner Bros
Сподели

Приключенията на Уили Уонка – героят от книгите на Роалд Дал,  изобретател, магьосник и шоколатиер се харесаха най-много на българските зрителите. Tова сочат обобщените данни от киносалоните. Премиерата на „Уонка“от миналия петък е гледана от 9599 зрители и реализира 127 279 лева приходи.

На втора позиция е другата премиера от миналия уикенд – анимацията „Маша и мечока: Двойно забавление“. Руската история за двойката „сватбени фотографи“ е видяна от 7465 зрители и има 83 336 лева приходи за първите три дни у нас.

Трети по ред е триседмичния първенец – филмът на Ридли Скот „Наполеон“, маркиращ по-важните

моменти от възхода и управлението

на най-известния френски император. След месец в кината продукцията отчита 64 994 зрители и 888 498 лева постъпления от билетите им.

На четвърта позиция е българската премиера – „Уроците на Блага“. Той е и българският кандидат за награда „Оскар“. Историята на една пенсионирана учителка, попаднала в мрежата на телефонни измамници е гледана от 7266 зрители.

Пето място заема „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“. Израстването на Сноу от младежките му години към президентския пост е изгледано вече от 65 344 зрители. Приходите от билетите им са в размер на 892 822 лева.

На шеста позиция е анимацията „Желание“. Филмът на Disney за 17-годишната Аша, която опитва да спаси Кралството на желанията Росас,

привлече в кината 36 457 зрители

и реализира 451 740 лева приходи за месец в кината.

Седмо място заема четвъртата премиера – анимацията „Патешки истории“. Приключенията на патешкото семейство Малард – пътуването на татко Мак и мама Пам заедно с децата им към Ямайка, е съпреживяно от общо 1881 зрители.

Японската анимация „Момчето и чаплата“ на Хаяо Миядзаки е на осма позиция. Лентата за малкия Махито е гледана от общо 9832 зрители, пише БТА.

Романтичната история „Забравената Коледа“ е на девето място по зрителски интерес. Спасяването на Коледа от осемгодишната Елиз вече е видяно от 13 164 зрители и има 140 335 лева за трите седмици по екраните.

Българският „Цената на властта“ е на десета позиция. Екшън трилърът за връзките между политиката и задкулисието у нас е посетен от 14 610 зрители и е натрупал 180 310 лева приходи за трите седмици в кината.

Актуално