Филм на Тео Ушев е в състезателната програма на Beverly Hills Film Festival

Филм на Тео Ушев е в състезателната програма на Beverly Hills Film Festival

Сподели

„φ1.618“ – смелата и забележителна антиутопия на Теодор Ушев и негов пръв пълнометражен филм, се нареди в състезателната програма на филмовия фестивал Бевърли Хилс (Beverly Hills Film Festival) в Лос Анджелис.

„Много съм щастлив да съобщя, че „Ф1.618“ е в състезателната програма на Beverly Hills Film Festival в LA! И ще има прожекция в легендарния „TCL Chinese Theatres 6“ на Hollywood Blvd!“, написа в социалната мрежа аниматорът.

 


Филмовият фестивал в Бевърли Хилс (BHFF) се смята за един от най-ексклузивните и влиятелни филмови фестивали в световен мащаб.

В продължение на 5 дни – от 19 до 23 април, над 44 000 режисьори, продуценти, сценаристи, актьори и публика ще се срещнат в Лос Анджелис на кино.

Прожекцията на „φ1.618“ ще е на 21 април в емблематичния Китайски театър на булевард „Холивуд“.

„φ1.618“ направи своето участие на Международния филмов фестивал в Отава, Канада. Фестивалният живот обаче продължава с корпореална сила и заглавието е част от програмата на EUROFILMFEST в Прага.

Получи селекция за Кинофестивала на научната фантастика в Маями. Предстои да бъде обявена селекцията и за Ню Йорк, където заглавието също присъства.

 

 

„φ1.618“, чиято премиера бе през есента на миналата година, е вдъхновен от „Пумпал“ на Владислав Тодоров. Историята пренася зрителите в мистериозния свят на биотитаните. Главните роли са поверени на Деян Донков и Мартина Апостолова.

В каста са още Ирмена Чичикова, Николай Станоев, Васил Дуев, Иво Димчев, Владимир Люцканов, Георги Лозанов, Герасим Георгиев-Геро, Китодар Тодоров и др.

Това е първият пълнометражен филм на аниматора, илюстратор и режисьор Теодор Ушев, който през 2017 г. получи номинация за „Оскар“. Тогава той отвори очите на света към България със „Сляпата Вайша“. Заглавието получи номинация за най-добра късометражна анимация.

„Сляпата Вайша“ е по едноименния разказ на Георги Господинов. Филмът не спечели, но рейтингът на българските аниматори по света скочи до тавана на лятното кино.

фотокредит: водеща снимка / Официалната Facebook страница на филма „φ1.618“

Актуално

Избрано за вас