Последният филм на Хаяо Миядзаки за Студио Гибли излиза без реклама

Фотокредит: Jun Sato / WireImage

Последният филм на Хаяо Миядзаки за Студио Гибли излиза без реклама

Фотокредит: Jun Sato / WireImage
Сподели

Следващият и очевидно последен филм на Хаяо Миядзаки ще бъде пуснат без трейлър, маркетинг или други нови рекламни материали.

В интервю за японското списание Bungei Shunju, цитирано от Hollywood Reporter, продуцентът Тошио Сузуки казва, че филмът, озаглавен „Как живееш?“, ще бъде пуснат „без трейлъри или телевизионни реклами изобщо… без реклами във вестници“. Сузуки добавя:

Дълбоко в себе си мисля, че това е нещото, което киноманите желаят.

„Как живееш?“ трябва да бъде пуснат в Япония на 14 юли. Все пак киноманите не са напълно лишени от информация. Студио Гибли, продуцентската къща на филма, пусна плакат за него през декември, а Миядзаки разкри някои подробности в интервю още през 2017 г., като каза, че е вдъхновен от едноименния роман от 1937 г. Гензабуро Йошино, но не е директна адаптация.

„Вятърът се надига“ ; Фотокредит: Студио Гибли

Съобщава се, че Миядзаки работи по филма от 2016 г., след като излезе от предварително обявено пенсиониране след издаването на последния му завършен игрален филм „Вятърът се надига“. Впоследствие беше съобщено, че Миядзаки е завършил работата по късометражен филм. Той е наречен „Boro the Caterpillar“ и е създаден за музея на Студио Гибли. За първи път беше прожектиран там през 2018 г., както и пълнометражна версия на същия проект, която все още не е видяла бял свят, споделят от The Guardian.

Миядзаки спечели Оскар за най-добър анимационен филм през 2003 г. за „Отнесена от духовете“ и беше номиниран още два пъти, за „Подвижният замък на Хоул“ през 2006 г. и „Вятърът се надига“ през 2014 г. Той получи почетен Оскар през 2015 г.

„Подвижният замък за Хоул“ ; Фотокредит: Студио Гибли

Продуцентът Сузуки разкрива, че с решението си да не предоставя допълнителни материали преди пускането, студиото реагира срещу това, което той смята за

пренасищане с маркетингови материали от Холивуд.

Ако гледате всички [трейлъри], знаете всичко, което ще се случи в този филм. И така, как се чувстват киноманите за това? Има хора, които след като са изгледали всички трейлъри, не искат да отидат да гледат филма. Така че исках да направя обратното на това“, мотивира решението си продуцентът.

Актуално

Избрано за вас