Творческият директор на „Баленсиага“ превърна роднини и приятели в модели

Творческият директор на „Баленсиага“ превърна роднини и приятели в модели

Сподели

Творческият директор на модна къща „Баленсиага“ Демна Гвасалия включи елемент от личния си живот по време на дефилето на новата колекция на луксозната марка в Париж. То се проведе в неделя, като показа реконструирани тренчкоти, огромни бомбър якета и дълги рокли с флорални мотиви, съобщи Ройтерс.

Майката на дизайнера откри шоуто с тоалет, състоящ се от

обувки на тънък ток

и дълъг наполовина тъмносин, наполовина черен тренчкот, стегнат около талията с платнен колан, пише БТА.

Гвасалия, известен още само като Демна на „Баленсиага“ , използва саундтрака на шоуто, за да постави акцент върху работния процес. На фона на дефилето се чуваше гласа на актрисата Изабел Юпер, която чете инструкции за направата на яке по поръчка.

„Това е сложна професия и исках да покажа признателност и да я оценя“, каза Демна след шоуто. Той обясни, че когато Юпер е започнала да говори по-бързо в рамките на записа, идеята е била да се предаде интензивността на процеса, а не гняв.

Демна показа също палта с допълнителни ръкави, които висят надолу. Както и чанта клъч, която прилича на обувка с остър връх.

Дизайнерът отбеляза, че целта му не е да накара хората да изглеждат богати, успешни или могъщи.

Сред моделите на дефилето бяха още професор по мода, художници, студенти, изпълнителен директор по връзки с обществеността, личен треньор и модният критик на електронното модно списание „Кът“ Кати Хорин.

Шоуто беше закрито от съпруга на дизайнера – музикантът Лоик Гомес, който беше облечен в булчинска рокля. Роклята, съчетана с дълъг, бял дантелен воал върху главата на Гомес, беше направена от седем отделни рокли, които са били „изрязани, подредени и наслагани наново“, пише в бележките на колекцията.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас