Michael Ehré от Primal Fear: Събираме музикалните си идеи вкъщи и после извличаме най-доброто (ИНТЕРВЮ)

Снимка: Sascha Gesierich

Michael Ehré от Primal Fear: Събираме музикалните си идеи вкъщи и после извличаме най-доброто (ИНТЕРВЮ)

Снимка: Sascha Gesierich
Сподели

Michael Ehré, настоящ барабанист на групата Primal Fear, е бил част от Gamma Ray, The Unity и Uli Jon Roth. Освен това е китарист, автор на песни, продуцент и преподавател по барабани. В много албуми той може да бъде чут едновременно и на барабани, и на китара, а освен това участва значително в писането на песни и продуцирането. Световните турнета и издаването на компактдискове го превръщат в уважаван и търсен музикант, който свири на барабани за многобройни известни изпълнители, като Firewind, Unisonic, Metalium, Vinnie Moore, Kee Marcello и Velvet Viper.

През юни 2019 г. Michael Ehré се присъединява към немския метъл командос Primal Fear като техен постоянен член. Тази година групата е част от Midalidare Rock In The Wine Valley, а екипът ни имаше възможността да се срещне с него. Вижте какво сподели той в следващите редове.

Снимка: Art Portal News

– Майк, много ми е приятно да се срещнем с теб и наистина очакваме с нетърпение едно страхотно шоу. Всъщност и ти, и Ралф сте работили с кръстника на пауър метъла Кай Хансен в Gamma Ray.
– Да.
– А ти се присъедини към Primal Fear през 2019 г., нали?
– Да, Primal Fear беше 2019 г.
– А след това настъпи пандемията, така че как се чувстваше да се присъединиш в пауър метъл група като Primal Fear, разбира се, идвайки от голяма група като Gamma Ray, и да се натресеш във вихъра на пандемията?
– За всеки музикант, за всеки човек по света това бяха много тежки времена. Защото в моята ситуация се присъединих към групата и трябваше да тръгнем на турне през 2020-2021 г.

Но всичко беше отменено. И това беше изключително неприятно.

Имахме издаден нов албум и със сигурност всичко се прецака. Така че това наистина, не беше добре, но предполагам, че не беше само за мен като нов член на групата, а за всички. Беше наистина тежка ситуация.
– Ти не си толкова нов, защото всъщност беше заедно с Ралф в Gamma Ray?
– Просто в различни години. Да. Точно така.
– Да, но вие споделяте идеите на пауър метъла.
– Абсолютно. Това е, което правим. Ралф беше в Gamma Ray в началото за първите три албума, а аз се присъединих през 2011 г., т.е. доста години по-късно. Но… хм, спомням си, че с Gamma Ray направихме турне, предполагам, че беше през 2015 г., и Ралф беше там като специален гост-изпълнител, така че го познавах, преди да се присъединя към Primal Fear. И всъщност още през 2005 г., бях в група на име Metallium и бяхме на турне с Primal Fear, така че познавах всички момчета.
– Освен всичко друго ти си и китарист, и учител?
– Е, да. Аз свиря малко на китара. Помага ми да композирам музика и да свиря малко на ритъм китара.

– Как композираш сега с този състав на Primal Fear?
– Всъщност всеки събира идеите си вкъщи, записва ги в домашните си студия на компютъра, а след това си ги споделяме и се опитваме да извлечем най-доброто от тях.
– На това ви е научила пандемията, нали? Защото преди това не беше така – музикантите да вършат цялата работа вкъщи, а после да споделят и да репетират.
– Зависи. Искам да кажа, че сигурно преди 20 години беше по-скоро като да сме заедно в репетиционната зала шест дни подред и след това един почивен ден, а после да започнем отново и да се опитаме да съберем идеи и да напишем песни. Но времената се промениха и всички събират идеи през цялата година. Искам да кажа, че това е хубаво, защото например, когато съм в градината, в банята или където и да е, и имам идея, мога да отида до компютъра си и да я запиша веднага.

Преди 30 години това не беше възможно.

Щях да грабна нещо като касетофон, да включа китарата си и… да забравя идеята (смее се). Искам да кажа, че всичко това си има своите добри страни. Не е само черно и бяло. Така че наистина ми харесва начинът, по който е в днешно време.

Снимка: Art Portal News

– И можеш да балансираш по-добре между личния и професионалния си живот.
– Да. Какво е личен живот? Можеш ли да ми го кажеш?
– Май и аз не помня, но мислех, че поне ти имаш такъв.
<смеем се>
– А какво очакваш от фестивала? Защото Ралф беше тук преди две години с Avantasia. Трябваше бързо да заменят Whitesnake. И така, сподели ли той някакви впечатления?
– Не съм бил тук преди, но той ни разказа, че е бил на фестивала с Avantasia и че е било наистина перфектно. И знаете ли, аз имах известни проблеми с идването си тук, защото полетите ми бяха отменени. И току-що дойдох тук, да кажем преди два часа. Вече направихме кратката си репетиция, беше страхотно. А и времето е много по-хубаво, отколкото в Германия. Не съм сигурен дали свикнах с него за това кратко време, защото е наистина много горещо. Не, добре е. Добре е. Дори е много, много по-добре от дъжда.
– Въпреки че си спомням, че една от първите песни на Primal Fear, която чух през 2000 г., беше „Every Time it Rains“ и се влюбих в нея. 
– Да. Но това е различно (смее се).
– А Симоне Симънс, която си партнира с Ралф, беше тук миналата година.
– О, да! Наистина имате страхотен състав тук. И видях някаква снимка дали беше във Facebook от HammerFall. Снощи ли бяха?
– Да, Hammerfall бяха снощи. Беше впечатляващо. Имаме голяма пауър метъл публика.
– Да. Ето защо ми харесва. Страхотно!
– Благодаря ви много. И продължавайте. Очакваме с нетърпение концерта ви тази вечер.
– Много ви благодаря.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас