Властите в Лос Анджелис спасиха от разрушаване дома на Мерилин Монро

Фото кредит: Getty Images

Властите в Лос Анджелис спасиха от разрушаване дома на Мерилин Монро

Фото кредит: Getty Images
Сподели

Градският съвет на Лос Анджелис гласува в петък да започне процедура за обявяване на дома на актрисата Мерилин Монро, в който тя почина от свръхдоза наркотици през 1962 г. за историческа и културна забележителност, блокирайки така плановете за събарянето на имота, съобщи Асошиейтед прес.

Преди това градът е издал разрешително за събаряне на къщата на настоящия ѝ собственик, юридическо лице Glory of the Snow Trust. Къщата е била единственото жилище, което популярната актриса Мерилин Монро е притежавала самостоятелно, пише БТА.

Монро е купила едноетажната сграда с площ 270 кв. м в началото на 60-те години на миналия век. Сумата, която е дала е 75 000 долара. Това се случва след края на третия си брак с драматурга Артър Милър, според информация на в. „Лос Анджелис таймс“. Тя е намерена мъртва в спалнята на дома си през август 1962 г. на 36-годишна възраст. Според вестника имотът, който включва басейн и къща за гости, е купен през 2017 г. за 7,25 млн. щатски долара от Glory of the Snow LLC, тогава управлявана от ръководител на хедж фонд, а по-рано тази година е придобит от Glory of the Snow Trust за 8,35 млн. долара.

Слуховете, че хасиендата с четири спални ще бъде съборена, предизвикаха вълна от възмущение в социалните медии.

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images

Актуално

Избрано за вас