Disney+ слага край на споделянето на акаунт с приятели

Снимка: Disney+ streaming — stock image

Disney+ слага край на споделянето на акаунт с приятели

Снимка: Disney+ streaming — stock image
Сподели

Изглежда, че някои зрители на Disney+ със споделени акаунти скоро ще трябва да се откажат от това. В бележка до клиентите платформата обяви, че ще предприеме мерки срещу акаунти, които предоставят пароли на лица извън домакинството, пише People.

„Вашият абонамент за Disney+ е предназначен да се използва в рамките на вашето домакинство.

Това представлява съвкупност от устройства, свързани с основното ви лично жилище, които се използват от лицата,  живеещи там“, заяви компанията. „За да продължат да се наслаждават на услугата, останалите ще трябва да се регистрират. Да платят за свой собствен абонамент. Има възможност да  бъдат добавени като допълнителни членове  срещу допълнителна месечна такса“.

Снимка: Getty images

От Disney+ разкриха, че тази седмица са разширили програмата си за платено споделяне. Те ще направят възможно споделянето с приятели и семейство, които не живеят под един покрив, чрез новата добавка Extra Member.

Могат ли абонатите да гледат Disney+ от своя акаунт извън домакинството си?

Краткият отговор е „да“. Няма нужда да се притеснявате, че ще нарушите споразумението си, ако пътувате или сте на гости, а  искате да гледате любимите си програми или филми.

Някои потребители може да видят на екрана си „Този телевизор изглежда не е част от домакинството за този акаунт“, можете да изберете „Отсъствам от дома“. В случай, че наскоро сте се преместили, можете да изберете „Update Household“ (Актуализиране на домакинството). Това се прави, за да нулирате местоположението на домакинството за вашия абонамент.

Снимка: Getty images
Къде е достъпна програмата за платено споделяне на Disney+?

Според съобщението на компанията тези функции са стартирали на избрани пазари през лятото. Освен в САЩ – вече са достъпни в Канада, Коста Рика, Гватемала, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион.

До какво съдържание има достъп един допълнителен член и на колко устройства?

Екстра членът е ограничен до един профил и може да стриймва и сваля само на едно устройство в даден момент, но иначе има достъп до същото съдържание и функции, които са достъпни за притежателя на акаунт в Disney+.

Какво да правя, ако все още имам въпроси относно добавката Extra Member?

Допълнителни подробности относно ползите и разликите между абонамента за Disney+ и добавката Extra Member, както информация как да добавите или премахнете Extra Member, можете да намерите онлайн тук.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас