Атракциони на „Дисниленд“ се продават на търг

Снимка: Disney Experiences

Атракциони на „Дисниленд“ се продават на търг

Снимка: Disney Experiences
Сподели

За съжаление, току-що сте пропуснали началото на един от най-великите търгове на всички времена. В Бевърли Хилс, като част от колекцията си „Изкуството на „Дисниленд“, Heritage Auctions продаде колекция от произведения на изкуството, поръчани от „Дисни“, за редица атракциони, които първоначално са били

замислени за „Дисниленд“, но така и не са били построени.

Ако сте почитател на „Дисни“ обаче може би ощене е късно да се включите. Това предаде The Guardian.

Снимка: Heritage Auctions

Като такива обектите се равняват на паралелна вселена, в която милиони посетители годишно биха се разхождали през коремите на гигантски крокодили, разглеждайки аквариумни експонати. Или биха пътували с лодката с гребла на параходчето Уили и биха се качили на друг воден шлюз, посветен на Пинокио, който би прекарал посетителите през устата на кита Монстро.

В търга беше включено и нещо, наречено „Земя, в която всичко може да се случи“ (Anything Can Happen Land), базирано на седмичен сегмент от телевизионното предаване „Клубът на Мики Маус“, което щеше да преведе туристите през лабиринт от атракции,

базирани на класически късометражни филми на „Дисни“.

Очевидно някои идеи никога не е щяло да бъдат осъществени. Една от тях: емблематичният Замък на спящата красавица никога не е построен, за сметка на кошмарно звучаща 80-метрова статуя на Гуфи, облечен като клоун, пишат от изданието.

Снимка: Heritage Auctions

Друга аткракция е посветена на Тарзан, в която

децата са щели да могат да се люлеят свободно на лиани в джунглата.

Тогава обаче може би щеше да се наложи промяна на мотото на парка от „Най-щастливото място на Земята“ на „Мястото, където децата ви почти сигурно ще си счупят костите“.

Всъщност, ако търгът подчертава нещо, то е деликатният баланс между традиция и модерност, който „Дисниленд“ трябва да постигне. Първоначалният парк „Дисниленд“, например, до голяма степен е запазен в оригиналния и леко задушевен мироглед на Уолт Дисниленд. Това му придава атмосфера на „Островът на разхвърляните играчки“ в сравнение със съседния парк „Дисни Калифорния Адвенчър“. В последния се намират всички готини новости като Marvel и Pixar. Това е и мястото, където децата ви ще искат да отидат първо.

Снимка: Disney Experiences

И това е нещо, което ще продължи да се случва, тъй като „Дисни“ продължава да се развива. Атракционите, които сега се харесват на посетителите, като например „Човекът-паяк“ и „Танцът на пазителите на галактиката“,

ще започнат да губят своя блясък с годините и ще трябва да бъдат заменени.

Въпросът е с какво?

Най-новата рекламна кампания за привличане на повече абонати на Disney+ например е свързана с напомняне, че това не е просто платформа за ярко оцветена невинност. Тя е дом и на „Мечката“, както и на филма „Хищникът“. И може би един ден тe ще бъдат включено в по-обширното преживяване на „Дисниленд“.

Снимка: Disney Experiences

Кой знае, може би в момента някой нископлатен художник робува над бюрото си, замисляйки все още неизграден свят, чието действие се развива в професионална кухня, където десетки хора ви крещят едновременно, докато накрая случайно не ви порежат. Или пък атракция, в която сте систематично преследвани и убивани от безмилостно извънземно. Пише британскотоиздание.

Може би в бъдеще ще има свят на Шогун.

Или свят на Ренегатката Нел. „Клети създани“ току-що беше добавен към платформата. Може би скоро ще има атракция за разходки, в която ще се разхождате из стилизирани версии на ретрофутуристични градове, пренасяйки се в стилистиката на филма. В „Най-щастливото място на света“ всичко е възможно.

Актуално

Избрано за вас