Шер, Марая Кери и Лени Кравиц сред номинираните за място в „Залата на славата на рокендрола“

Снимка: Getty Images

Шер, Марая Кери и Лени Кравиц сред номинираните за място в „Залата на славата на рокендрола“

Снимка: Getty Images
Сподели

Пригответе се за наистина звезден и еклектичен клас от нови кандидати за включване в „Залата на славата на рокендрола“ тази година.

В събота, 10 февруари, авторитетната музикална институция обяви, че Шер, Лени Кравиц, Синеад О’Конър, Мери Джей Блайдж, Ози Озбърн и Марая Кери са номинирани за отличието, като официалният списък на въведените ще бъде обявен в края на април.

Сред другите известни номинирани музикални групи са Sade, Dave Matthews Band, Foreigner, Peter Frampton, Jane’s Addiction, Oasis, Eric B. & Rakim, Kool & the Gang и A Tribe Called Quest.

Изненадващо, Кери, Шер, Кравиц и Озбърн са сред 10-те номинирани, които

за първи път участват в гласуването,

според съобщението на ABC Entertainment в прес съобщение до медиите.

За да може да бъде номиниран за въвеждане в „Залата на славата на рокендрола“, отделен изпълнител или група трябва да е издал първия си комерсиален запис

най-малко 25 години

преди годината на номиниране.

„Този забележителен списък с номинирани отразява разнообразните изпълнители и музика, които „Залата на славата на рокендрола“ почита и празнува“, каза Джон Сайкс. Той е председател на Фондация „Зала на славата на рокендрола“. „Продължавайки истинския дух на рокендрола, тези артисти са създали свое собствено звучене, което е

повлияло на поколенията

и е повлияло на безброй други, последвали стъпките им“, казва още той.

Официалната церемония по въвеждането в „Залата на славата на рокендрола“ през 2024 г. ще се състои в Кливланд тази есен.

Конкретната дата и информацията за предварителната продажба ще бъдат обявени по-късно. Церемонията през 2024 г. ще се излъчва на живо по Disney+ със специално излъчване по ABC.

Актуално

Избрано за вас