Френски DJ заплашвана с убийство и изнасилване след Олимпийските игри

Снимка: Getty Images

Френски DJ заплашвана с убийство и изнасилване след Олимпийските игри

Снимка: Getty Images
Сподели

Френският DJ, която свири по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, е подала жалба в съда, след като е получила обиди в интернет. Барбара Буч участва по време на събитието, което предизвика полемика. Зрителите  изтълкуваха изпълнението им като препратка към Тайната вечеря“.

Адвокатът на Барбара Буч заяви, че е DJ-ят е

„била заплашвана със смърт, мъчения и изнасилване“.

Освен това – е била обект на множество антисемитски, хомофобски, сексистки обиди. Буч заяви, че е била обект на „кибертормоз“. Тя добави, че съобщенията, които е получавала, са били „все по-крайни“.

Френските власти обикновено разглеждат жалбите, преди да решат дали да започнат официално полицейско разследване, предаде BBC.

По време на сета си Буч носеше сребърна украса за глава, която приличаше на ореол. Тя беше заобиколена от драг артисти и танцьори.

Тя също така публикува свое собствено изявление в Instagram stories, като написа: „В момента съм на път да изляза на улицата: „Каквото и да казват някои, аз съществувам. Никога не съм се срамувала от това, което съм, и поемам отговорност за всичко – включително за артистичните си избори. През целия си живот съм отказвала да бъда жертва: Няма да замълча“, написа тя.

Художественият директор на церемонията

Томас Джоли отрече това,

а някои експерти по изкуство заявиха, че сцената има повече прилики с картина на гръцки богове.

След случилото се и сериозният обществен отзвук Джоли заяви, че поредицата, озаглавена

„Празненство“, е вдъхновена от гръцката митология

и има за цел да бъде празник на разнообразието. Той е категоричен, че намерението му не е било да „подрива, да се подиграва или да шокира“. Някои зрители, които я изтълкуваха като препратка към „Тайната вечеря“, заявиха, че са обидени от приликите. Френските католически епископи бяха категорични, че християните са били наранени и обидени от изложбата.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас