Как „Бриджъртън“ внесе милиони в британската икономика

Снимка: Netflix

Как „Бриджъртън“ внесе милиони в британската икономика

Снимка: Netflix
Сподели

Хитовата романтична поредица „Бриджъртън“ е вляла 275 милиона британски лири в икономиката на Обединеното кралство за период от пет години. Това съобщиха от Netflix.

Изявлението бе направено малко след като в стрийминг платформата стартира втората част на сезон 3. Тя се фокусира върху романса между Пенелопе Фетерингтън (Никола Кофлън) и Колин Бриджъртън (Люк Нютън).

„Вселената на „Бриджъртън“ заема специално място в културата,

резонирайки с млади и стари, създавайки разговори, поставяйки началото на тенденции и влияейки на всичко – от бебешки имена до сватби“, казва в изявление Шонда Раймс, продуцент на сериаа.

„Бриджъртън“, сезон 3; Снимка: Netflix

„Сериалите също така оказаха сеизмично въздействие върху икономиката на Обединеното кралство, като я стимулираха с четвърт милиард паунда през последните пет години и подкрепиха хиляди работни места и предприятия. Ясно е, че бизнесът в областта на изкуството и културата може да има огромен икономически принос за местните общности. Не бих могла да се гордея повече“.

Всъщност „Бриджъртън“ е увеличил и посещенията в районите, в които се развива действието, включително Бат и Бристол, и е довел до

51% увеличение на бебетата с името Дафни,

27% увеличение на името Елоиз и 26% увеличение на името Колин след премиерата му.

Снимка: Netflix

Джулия Хогет, главен изпълнителен директор на Лондонската фондова борса, добави: „Борсата получава официалната си структура в началото на XIX век – същият период, в който се развива действието на „Бриджъртън“ – и сега, както и тогава, продължаваме да помагаме на компаниите да набират капитала, от който се нуждаят, за да растат и процъфтяват.

Нашите филмови и творчески индустрии носят огромни ползи за икономиката на Обединеното кралство.

Създават работни места, стимулират иновациите и изграждат общности. И ние сме развълнувани да отбележим значителното икономическо и културно въздействие на тяхната работа.“

Актуално

Избрано за вас