Джордж Клуни, НАСА и котките донесоха късмет на Весела Бабинова

Джордж Клуни, НАСА и котките донесоха късмет на Весела Бабинова

Сподели

Актрисата Весела Бабинова спечели 10 хиляди лева в специалното издание на телевизионната игра „Стани богат“.

В неделя вечер носителката на награди „Икар“ и „Аскеер“ участва в благотворителното издание заедно с директора на Общинския център за социални услуги в Мездра Наталия Христова. Отбор „Бабинова“ стигна до

сумата от 10 хиляди лева, която отива директоно в сметката на Българската хранителна банка.

Преди тях други два звездни отбора впрегнаха знанията си, за да подкрепят организацията.

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов и съотборничката му Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българската хранителна банка, набраха сумата от 5 хиляди лева. Актьорът и партньорката  му дадоха грешен отговор на въпрос, свързан с Първата световна война.

Така на „стола на богатството“ седна вторият звезден отбор, воден от актрисата Силвия Лулчева.

Партньорът ѝ в играта бе софтуерният гуру Николай Илиев. Двамата сложиха в сметката на хранителната банка 2 хиляди лева, след като объркаха бахамските прасета от популярния плаж Биг Мейджър с кози.

Отборът на актрисата Весела Бабинова се представи най-добре

в първата специална вечер на предаването, посветено на благотворителна кауза.

Първата напрегната ситуация дойде от въпрос по българска география, който бе преодолян с помощта на публиката. После американският актьор Джордж Клуни за кратко подложи на съмнение знанията на Бабинова. Актрисата обаче знаеше, че преди да прелъсти женските сърца по цвят свят от екрана, някогашният д-р Рос от „Спешно отделение“ е бил застрахователен агент. Въпрос, свързан с избиването на котките и чумната епидемия в Италия по времето на папа Григорий IX, не спъна отбора и Бабинова и Христова. С помощта на приятел те преодоляха още една стъпка в играта. Те отговориха правилно на въпрос за броя на хората, въвлечени в проекта „Аполо 11“, завършил със стъпването на Луната.

Двойката се отказа, прибавяйки 10 хиляди лева в сметката на Българска хранителна банка, като предпочете да не отговаря на въпрос, свързан с историята на България, преди превземането на Видин.

В следващите 8 седмици, всяка неделя, обичани българи ще играят с кауза в предаването „Стани богат“

След участието на тримата представители на актьорската гилдия, в следващите седмици благотворително знания от телевизора ще показват и други популярни лица. Сред тях са Ива Дойчинова, Светослав Иванов, Катето Евро, Мария Илиева, 100 Кила, Митко Павлов, Стефан Вълдобрев.

„Стани богат“ благотворително: Даниел Цочев сменя Михаил Билалов

Фотокредит: Стани богат по bTV

Актуално

Избрано за вас