Да отгледаш поколението Алфа…

Снимка: shutterstock

Да отгледаш поколението Алфа…

Снимка: shutterstock
Сподели

Родителите от поколението на хилядолетието, още наричани милениали, отглеждат поколението Алфа. Те използват  различен подход, в сравнение с техните предшественици от поколението Х. Стремят се да поемат ролята на родители със същото ниво на планиране, целенасоченост и професионализъм, с което биха подходили към следващата си кариерна стъпка. Това пише Хеленор Гилмор от британския институт Beano Brain.

Подходът се променя  от „направи като мен“ към „поправи това, което ние направихме“.
Снимка: Vogue

В желанието си да присъстват навсякъде в живота на децата си, майките от поколението на милениума предпочитат да приоритизират родителството пред кариерата си. Заслужава да се отбележи, че терминът „майка“ се използва умишлено.  Бащите от поколението на хилядолетието са по-емоционално ангажирани с децата си в сравнение с предишните генерации,

но те са също толкова физически отсъстващи.

69% от милениалите са изчакали да се оженят или да заживеят с партньора си, преди да имат деца. 34% от родителите са планирали и проучвали кога е най-добрият момент за това, в сравнение с едва една четвърт от  поколението Х, пише в Research world.

Снимка: Pixabay
Купата за златни рибки

42% от родителите от поколението на хилядолетието се чувстват под натиск да бъдат в крак с връстниците си. 26% от родителите от поколението на Х заявяват същото. Те усещат влиянието на инфлуенсърите, като

45% от тях заявяват, че инфлуенсърите-звезди „ги карат да се чувстват зле“.

75% от родителите от поколението на милениума се опитват да държат децата си далеч от социалните медии възможно най-дълго време. А 35% от тях смятат, че цифровият отпечатък на детето трябва да бъде изтрит, след като то навърши 18 години.

Снимка: Lacheev/Getty Images
Извън училищата:

Родителите от поколението на хилядолетието все повече се противопоставят на формалното образование и все повече вярват, че традиционните пътища към кариерата и живота вече не са единственият начин за възпитание на съвременните възрастни. 57 % смятат, че училищата не подготвят децата за бъдещето. Само 12 % от родителите от поколението на хилядолетието заявяват, че искат детето им да учи в университет.

Снимка: i Stock
Отглеждане на „спасители“

Родителите осъзнават своя принос и този на предишните поколения към глобалните проблеми и напълно подкрепят децата си от поколение Алфа, които отстояват и говорят за своите убеждения.

53% от родителите вярват, че това поколение ще помогне за решаването на проблемите, причинени от предишните две генерации. Тази тема се корени здраво в страховете на родителите за планетата и света, който техните деца ще наследят.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас