Никол Кидман – „твърде висока за кариера в „Холивуд“

Снимка: Getty Images

Никол Кидман – „твърде висока за кариера в „Холивуд“

Снимка: Getty Images
Сподели

В началото на кариерата на Никол Кидман са ѝ казвали, че е твърде висока, за да направи кариера в Холивуд. Затова актрисата, която е висока 1,80 м, твърди, че се е представяла за по-ниска на прослушвания.

„Казаха ми: „Няма да имаш кариера. Твърде висока си“,

споделя тя пред Radio Times. „Хората се подиграваха и казваха: „Какъв е въздухът там горе?“ Сега все още чувам: „Толкова по-висока си, отколкото си мислех“. Има хора, които се занимават с това

колко високи трябва да са токчетата ми.

Винаги, когато отида на червения килим, ми изпращат обувки, които винаги са толкова високи. Казвам си: „Имат ли обувки с ниско токче? Ще бъда най-високият човек – жираф!“

Като си спомня за неуспешното прослушване за мюзикъла „Ани“, когато е била дете, Кидман казва, че кандидатите са били измервани преди да бъдат допуснати в залата за прослушване. По онова време тя е била 1.62 м., с два сантиметра над границата.

Въпреки това, тя успява да си проправи път и да участва в прослушването. „Не получих ролята“, казва тя. „Дори не ми се обадиха обратно, но поне изпях четири реда от един припев“.

Кидман сподели, че е казала на дъщерите си тийнейджърки Съндей и Фейт, че дори да имат някакви несигурности относно външния си вид, това не е важно. „Това, което има значение, е доколко позволяваш на другите хора да ти казват „да“ или „не“ и дали приемаш това“, каза тя.

„Вътрешната устойчивост

като човешко същество, това наистина е суперсила“.

Кидман не е единственият човек, който разказва на Radio Times за проблемите си, свързани с височината. През 2016 г. актьорът от Тор“ Крис Хемсуърт заяви пред радиото, че

в миналото също е лъгал за ръста си,

за да си осигури роли.

„Със сигурност има неща, за които съм искал да се пробвам и за които съм бил напълно неподходящ физически“, каза той. „Обикновено лъжа за ръста си и казвам, че съм по-нисък. В условията за прослушването за „Тор“ пишеше: „трябва да си над 1.85 м.“, което никога не бях виждал преди“.

Кидман е най-известна с ролите си в „Широко затворени очи“, „Мулен Руж“ и „„Студена планина“. Номинирана е за пет „Оскар“-а. През 2003 г. печели отличието за най-добра актриса за ролята на Вирджиния Улф във филма „Часовете“.

Актуално