Норвежката принцеса Марта Луиз се венча за втори път

Снимка: Hello

Норвежката принцеса Марта Луиз се венча за втори път

Снимка: Hello
Сподели

Норвежката принцеса Марта Луиз се омъжи днес за дългогодишния си партньор, американския духовен гуру Дурек Верет. На церемонията присъстваха норвежкият крал и други членове на кралското семейство, но беше определена от критиците като твърде комерсиализирана, предаде Ройтерс.

Сватбата беше кулминацията на тридневни празненства

в чест на 52-годишната Марта Луиз, и 49-годишният Верет. Двойката за първи път обяви връзката си през 2019 г. Принцесата е четвърта в линията на наследяване на трона.

Снимки: Getty Images

Двойката се врече във вярност в живописния западен норвежки град Гейрангер в присъствието на кралски особи от Швеция и Норвегия. Както и на приятели, влиятелни личности от социалните медии и норвежки знаменитости.

Марта Луиз, дъщеря на крал Харалд и кралица Соня,

се оттегли от официалните си кралски задължения през 2022 г.,

за да може по-свободно да се занимава със собствените си бизнес начинания. Тя заяви, че както тя, така и Верет ще се въздържат от използването на титлата ѝ на принцеса в бизнес делата си.

Снимка: Hello

Двойката обаче бе подложена на критики от страна на двореца и на членове на парламента за това, че свързват търговските си дейности с кралския статут на Марта Луиз.

Първият брак на Марта Луиз, с норвежкия писател Ари Бен,

от когото има три деца, завършва с развод през 2017.

Днешната брачна церемония, в голяма шатра на открито, беше открита само за медиите, спонсориращи събитието, и не беше излъчена по телевизията. Това е за разлика от първата сватба на принцесата през 2002 г. която се състоя в най-голямата катедрала в страната.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас