Почина един от съоснователите на издателство „Кота 0“

Снимка: Издателство „Кота 0“

Почина един от съоснователите на издателство „Кота 0“

Снимка: Издателство „Кота 0“
Сподели

„Напусна ни Захари Захариев, поет, наш съмишленик, съосновател на издателството и човек, от когото винаги сме искали да прочетем и научим още. Приятел“, това съобщиха от издателство „Кота 0“. Захариев беше сред създателите му заедно с Иван Димитров, Светослав Тодоров, Стефан Иванов и Стефан Икога.

От „Кота 0“ изказаха съболезнования на всички близки до Захариев. „Наскоро излезе книгата му „Дзен пиян“, която ще представим през есента – и за момент не сме си помисляли, че това може да се случи без него“, пишат още от издателството.

Съобщават, че поклонението ще се извърши тази сряда от 11 ч. в църквата на село Камен, Сливен.

За издателството си съоснователите пишат:

„Издателство „Кота нула“ е една мечта. Мечта за независимо литературно пространство за разговор и общуване между съмишленици. За писане, наситено със свобода и риск. За писането като езикова лаборатория и експеримент. За издания и събития, които се осъществяват без компромиси и не са обусловени от фикс идеята за продажби, а от желание за разширяване на полето на възможното.

Мечта за пътешествие на книгите

до срещите им с непознати читатели: в столицата, в страната, по света. За една нова стая в дома на литературата – уютна, гостоприемна и приканваща любопитните да пристъпят между редовете…“

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас