Робърт Дауни Джуниър искал да изиграе Плашилото в „Батман в началото“

Снимка: Getty Images

Робърт Дауни Джуниър искал да изиграе Плашилото в „Батман в началото“

Снимка: Getty Images
Сподели

„Батман в началото“ можеше да избере съвсем различен образ на своя злодей. След прожекцията на филма „Опенхаймер“ в театър „Аеро“ в Лос Анджелис миналия уикенд Робърт Дауни Джуниър разкри, че е

молил режисьора Кристофър Нолан да изиграе

ролята, която в крайна сметка е поверена на Силиан Мърфи. Това предаде The Rolling Stone.

„Почти съм сигурен, че чух нещо от рода на: „Има една роля, Плашилото“, и си казах: „Пф, аз съм Плашилото!“.  Това разказа актьорът на публиката по време на въпросите и отговорите след прожекцията. В крайна сметка той се среща с Нолан, но срещата не минава много добре.

„Спомням си, че се срещнахме на чай и си помислих: „Той не изглежда така, сякаш наистина иска да участва в този разговор“, спомня си Дауни. „И той беше учтив и всичко останало, но искам да кажа, че можеш да разбереш, когато някой е сякаш: „Няма да се получи по твоя начин“.

Нолан избира Мърфи за ролята на д-р Джонатан Крейн, лекарят от Arkham Asylum, който се превръща в Плашилото във филма от 2005 г. Първоначално

Мърфи се явява на прослушване за ролята на Батман,

но и той, и Нолан бързо осъзнават, че не е най-подходящият за образа на кръстоносеца. „От самото начало ми беше ясно, че не съм подходящ за Батман, казва Мърфи пред Entertainment Weekly по време на разговора между него и Нолан миналата година. „Струваше ми се, че е правилно и уместно тази роля да бъде поверена на Крисчън Бейл“.

Актуално

Избрано за вас