Певицата Шинейд О’Конър починала от естествена смърт

Снимка: Frans Schellekens/Redferns/Getty Images

Певицата Шинейд О’Конър починала от естествена смърт

Снимка: Frans Schellekens/Redferns/Getty Images
Сподели

Шинейд O’Конър е починала от естествена смърт, стана ясно след аутопсията на тялото ѝ, пише „Гардиън“. Певицата си отиде през юли миналата година на 56 години. От полицията са се отзовали на сигнал за жена в безсъзнание в Лондон, но служителите на реда единствено са установили кончината ѝ. Тогава от полицията завиха, че не разглеждат смъртта като подозрителна. Изявлението на съдебните лекари в Лондон е лаконично:

„Потвърждаваме, че госпожица О’Конър е починала от естествена смърт. Съдебният лекар  прекратява разследването на смъртта ѝ”.

Певицата си отиде година и половина след самоубийството на сина си, а самата тя не криеше от феновете си, че

се чувства самотна и се бори с депресивни мисли.

Само месец преди да почине, тя бе заснела видео, в което казва, че наскоро се е преместила в нов дом и има намерение да работи по нова музика, припомня „Площад Славейков“.

В дните след смъртта на О’Конър  паметта ú бе почетена не само в музикалната индустрия, но и от политици. Президентът на Ирландия Майкъл Хигинс говори за „нейния неповторим талант и изключителна връзка с публиката“.

Най-популярната песен на певицата остава нейния кавър на „Nothing Compares 2 U“, изпят в оригинал от Принс. През 1990 г. оглавява музикалните класации от двете страни на океана с албума си „I Do Not Want What I Haven’t Got“. Певицата записва още девет албума. Последният от тях – „I’m Not Bossy, I’m the Boss“, излиза през 2014 г.

Актуално

Избрано за вас