Световноизвестната балерина Михаела ДеПринс почина на 29 години

Снимка: James Kamara-Manneh

Световноизвестната балерина Михаела ДеПринс почина на 29 години

Снимка: James Kamara-Manneh
Сподели
Михаела Мабинти ДеПринс, новатор и вдъхновител в света на балета, почина на 29-годишна възраст, съобщи екипът на танцьорката в профила ѝ в Instagram тази нощ, 13 септември. Причината за смъртта все още не е известна. Балетната трупа на Бостън изрази любов и подкрепа към семейството на ДеПринс.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Michaela Mabinty DePrince (@michaeladeprince)

След съобщението за смъртта ѝ, сестра ѝ Мия ДеПринс публикува изявление: „В момента съм в шок и дълбока тъга. Моята прекрасна сестра вече не е сред нас. От самото начало на нашата история в Африка, когато спяхме на обща рогозка в сиропиталището, Михаела и аз създавахме наши собствени музикални театрални пиеси и ги разигравахме. Създавахме собствени балети. Когато ни осиновиха, родителите ни бързо се включиха в нашите мечти и се появи красивата, грациозно силна балерина, която толкова много от вас познават днес. Тя беше вдъхновение. Михаела не само прослави балета, но и остана вярна на своето наследство и корени, вдъхновявайки милиони със своето изключително талант и упоритост. Ще я помним с любов и уважение и ще продължим да почитаме нейното наследство.“

На 17 години ДеПринс стана най-младата прима балерина в театъра на Харлем в Ню Йорк. По-късно танцува с националната балетна трупа на Нидерландия и се присъединява към балета на Бостън.

Нейният живот е представен в документален филм през 2012 г., а през 2018 г. Мадона обяви намерението си да заснеме игрална лента за кариерата на балерината. Михаела издаде автобиография през 2014 г.

 

ДеПринс губи родителите си по време на гражданската война в Сиера Леоне и е изоставена от чичо си в сиропиталище след като ѝ откриват рядкото кожно заболяване витилиго. По-късно е осиновена от семейна двойка в САЩ.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас