Убиецът на Тупак излиза под домашен арест

Убиецът на Тупак излиза под домашен арест

Сподели

Съдия в Невада се очаква да реши съдбата на осъдения за убийството на легендата на хип-хоп музиката Тупак Шакур през 1996 г. в Лас Вегас. Бившият лидер на престъпна банда ще бъде освободен от затвора под домашен арест преди процеса. Това съобщи AP. 61-годишният Дуейн „Кеф Д“ Дейвис иска да излезе на свобода.

Това се случва малко след като арестът му през септември миналата година. Именно той го превърна в  единствения човек, обвинен в убийството.

Снимка: AP
Случай, който вече 27 години предизвиква силен интерес и спекулации.

Прокурорите твърдят, че престрелката е в резултат от съревнованието между членовете на бандата Bloods от Източното крайбрежие и групите Crips от Западното крайбрежие. Това е пример как една свада за надмощие в музикалния жанр „гангстерски рап“, може да доведе до фатален край.

Адвокатът на обвиняемия Карл Арнолд отказа да говори по телефона преди изслушването пред съдията от окръжния съд  в Лас Вегас.

Съдията заяви, че Дейвис – самоопределил се като бивш лидер на бандитска общност „Крипс“ в предградието на Лос Анджелис Комптън, Калифорния – може да бъде освободен под гаранция от 750 000 долара,

ако докаже, че средствата, използвани за освобождаването му, са получени законно.
Снимка: AP

Според полицията, прокуратурата и разказите на самия Дейвис той е единственият все още жив човек сред четиримата души, които са били в белия кадилак, от който през септември 1996 г. са произведени изстрели, ранили смъртоносно Тупак Шакур и рап магната Марион „Сюдж“ Найт на кръстовище в близост до Лас Вегас Стрип.

Дейвис публично се определя като организатор на стрелбата, но не и като стрелец.

Той не се  признава като за виновен за убийство.

Съдебният процес срещу него е насрочен за 4 ноември. Ако бъде осъден, той може да прекара остатъка от живота си в затвора.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас