Владо Карамазов печели втора награда на престижен фотографски конкурс

Снимка: Facebook

Владо Карамазов печели втора награда на престижен фотографски конкурс

Снимка: Facebook
Сподели

Актьорът Владо Карамазов освен талантлив пред камерата е и много умел фотограф. Негова снимка, направена във Филипините през 2021 г., му донесе второто място в категория „Портрети“ на престижния конкурс Xposure International Photography Awards, пише „24 часа“.

Официалната церемония се състоя в Шарджа, Обединени арабски емирства, а

за наградите се конкурират 80 хиляди кадъра

на фотографи от цял свят. Освен тежката конкуренция на Владо Карамазов му се налага да мине и през пет кръга. Накрая влиза във финалната седмица, от която само двама получават мейл, че са победители и ще бъдат поканени на церемонията. Българският актьор е именно един от тях.

Снимка: Facebook

А историята на снимката, с която Владо Карамазов печели отличието, е повече от любопитна.

На кадъра е Христина Апостолова –

сценарист на някои от най-хитовите български сериали, сред които „Столичани в повече“, „Дървото на живота“, „Дяволското гърло“. В момента играе и в „Есента на демона“, пише още изданието.

Правят снимката през 2021 г. във Филипините по време на „Сървайвър“, на който тя е креативен продуцент, а той е водещ. „След снимки обикалях с едно разбито моторче из селата в областта на провинция Камаринес Сур. Открих едно живописно рибарско селце, срещу което се откриваше гледка към вулкана Майон“, разказва Карамазов в профила си във фейсбук.

Снимка: Facebook

Толкова е впечатлен от гледките, че все кара Христина, с която са близки приятели, да го придружи и да ги види.
Един ден тя успява да се откъсне от работата и се качва с него на разбитото моторче, но започва буря, от която нищо не се вижда.
Едва стигнали до селцето и се подслонили в някаква барака.

„Тя се подпря на прага на вратата и аз видях кадъра.

Мрачен кадър със страхотна натурална светлина. Започнах да снимам и изведнъж изтичаха две деца. Буквално се нанизаха в кадъра. Погледнах в апарата какво е станало и видях брилянтна композиция с една страхотна жена, която гледа може би към спомените си.

Сигурен съм, че някой отгоре ни подари този кадър”,

добавя актьорът.

Актуално

Избрано за вас