Звездата на BTS Шуга глобен с 11 500 долара за шофиране в нетрезво състояние

Снимка: Getty Images

Звездата на BTS Шуга глобен с 11 500 долара за шофиране в нетрезво състояние

Снимка: Getty Images
Сподели
Рапарът Шуга от корейската група BTS е глобен с 15 милиона вона, което е равно на 11 500 щатски долара, за управление на електрически скутер в нетрезво състояние. Това съобщава BBC.

Певецът, чието истинско име е Мин Юн-ги, беше обвинен през август, след като полицията го намерила в опит да се изправи след падане от скутера близо до дома си в Сеул. Те установили, че бил пиян.

Снимка: WireImage

Нивото на алкохол в кръвта му е било 0,227 %, което значително надхвърля прага от 0,08 %. Това съобщават местни медии, позовавайки се на полицията. Окръжният съд в Сеул налага глобата преди няколко дни.

Рапърът, на когото също беше отнета шофьорската книжка, се извини, като заяви, че се е прибрал вкъщи, „мислейки, че разстоянието е близко“, и „е забравил, че не можеш да използваш електрически скутер в нетрезво състояние“.

„Въпреки че никой не е пострадал и не е повредено имущество, това е изцяло моя отговорност и нямам извинения.“, каза той в изявление пред медиите.

В следващите дни Шуга се сблъска с отрицателна реакция, като някои хора призоваха за напускането му от BTS. От к-поп идолите в Южна Корея обикновено се очаква да поддържат чист имидж.

В момента 31-годишният рапър служи като агент на социалните служби в армията. След това негово провинение той е обявен за негоден за редовна бойна служба.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас