Адам Драйвър ще бъде Енцо Ферари

Адам Драйвър ще бъде Енцо Ферари

Сподели

Адам Драйвър ще бъде Енцо Ферари. Актьорът влиза в главната роля в нов филм на Майкъл Ман.

Режисьорът, който не е снимал филм от осем години,

се завръща в киното с филм, посветен на известния автомобилен състезател Ферари.

Осем години след последния си пълнометражен филм „Blackhat“ („Хакер“) Майкъл Ман се завръща с филм за Енцо Ферари – автомобилен състезател и основател на известната едноименна марка автомобили.

Енцо Ферари ще бъде изигран от Адам Драйвър,

който никога не се уморява от биографични филми (миналата година той изигра Маурицио Гучи във филма на Ридли Скот).

Актьорският състав ще бъде допълнен от Пенелопе Крус в ролята на Лаура Ферари, съпругата на пилота, Патрик Демпси („Анатомията на Грей“), Шайлин Уудли (The Spectacular Now- „Живей за момента“), Джак О’Конъл („Skins“), Сара Гадон („Captive“) и Габриел Леоне („Dom“).

Живот като по Вердиевата „Травиата“

Майкъл Ман заяви пред Première, че жанрът на филма не би могъл да се определи точно за „биографичен“, тъй като историята се фокусира само върху трите месеца от лятото на 1957 г. Режисьорът на „Heat“ казва още:

„Енцо Ферари е романтичен герой, който иска да избяга от социалната си класа (…).“

През 1957 г. автомобилните състезания са в зародиш, те все още са много опасен спорт. За три месеца половината от пилотите в отбора на Ferrari са загинали в инциденти. Енцо вижда, че компанията му е заплашена от фалит.

В същото време бъдещето на семейството му е застрашено,

тъй като води двойнствен живот. Той има съпруга и извънбрачни деца. Но събитието, което най-много го разтърсва е смъртта на сина му Дино. Любов, секс, борби за власт, пари… Животът на Ферари по това време е малко като „Травиата“на Верди!“

Актуално

Избрано за вас