Гледаме „Палячи“ под купола на цирк „Балкански“

Гледаме „Палячи“ под купола на цирк „Балкански“

Сподели

Пет години след дебюта си „Палячи“ – уникалната продукция на Държавна опера-Стара Загора,  ще бъде представена отново в София на 27 април. Мястото на срещата е шапитото на цирк „Балкански“ в квартал „Зона Б5“.

С предстоящия спектакъл големият български тенор Калуди Калудов ще отбележи  45 години на сцена

Той е започнал своя творчески път именно от сцената на Софийската опера и балет, на която е  първи солист в продължение на 12 сезона.

45 години по най-престижните световни оперни сцени. Години на активна артистична, педагогическа и организаторска дейност,

увенчани с триумфален възход, щедри аплодисменти

и не на последно място – с успехите на неговите последователи и ученици.

В „Палячи“ на 27 април

рамо до рамо до своя обичан Маестро ще направят своите дебюти

баритонът Матеуш Михаловски  /носител на първа награда от Първия международен конкурс за млади оперни певци „Стоян Попов”-Бургас 2022/ в ролята на Директора на цирка и младият украинец Назар Микуляк, който ще изпълни ролята на Силвио. В ролята на Неда – Анна Дитри, Тонио – Нико Исаков, Бепо-Ивайло Йовчев. Участват още хорът и оркестърът на Старозагорската опера, артисти от Академичен цирк „Балкански”. Спектакълът ще дирижира Ивайло Кринчев, а диригент на хора е Младен Станев.

Припомняме, че

идеята за Опера в цирка

е на световно признатия оперен певец Калуди Калудов, прегърната възторжено и осъществена от режисьора и директор на Старозагорската опера Огнян Драганов. Изборът на заглавието е без колебание – операта „Палячи“ на Леонкавало е единствената опера със сюжет по действителен случай  и разказващ за живота и личната драма на артиста. В постановката на Старозагорската опера на операта „Палячи“ – пътуващата трупа е циркова и действието се развива в цирка сред естествения декор на арената на Академичен цирк „Балкански“. Великолепните костюми са на Каталин Йонеску-Арборе, а костюмите на хора са на Салваторе Русо.

Билети за „Палячи“ се продават на кастите на НДК и цирк „Балкански“, както и в мрежата на Eventim.

 

Фотокредит: Държавна опера – Стара Загора

Актуално

Избрано за вас