Койна Русева и Владо Карамазов – големите отличени на ИКАР 2022

Койна Русева и Владо Карамазов – големите отличени на ИКАР 2022

Сподели

Големите отличени с наградите ИКАР 2022 вече са ясни. Традиционно Съюзът на артистите в България ги раздаде на Международния ден на театъра за постижения в сценичните изкуства през изминалия театрален сезон. От сцената на Народния театър „Иван Вазов“ бяха отправени послания за мир и специален фокус на внимание върху съдбата на алтернативните пространства, но

най-отчетливо се изрази благодарността към публиката,

която въпреки пандемичната ситуация, политическите и социални сътресения, не е предала театъра като убежище на духа и място за спасения. Големите победители на ИКАР 2022 в централни и поддържащи роли, отличени от гилдията тази година са:

„Майстора и Маргарита“-фаворит за ИКАР2022

  1. Койна Русева (за ролята й на Воланд в спектакъла „Майстора и Маргарита“, реж. Николай Поляков; Младежки театър „Николай Бинев“).
  2. Владимир Карамазов (за ролята на Кандидата в спектакъла „Опашката“, реж. Явор Гърдев;
  3. Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен) и Севар Иванов (за Агатон във „Федра (сияйната)“ от Петър Пламенов, реж. Бойка Велкова;
  4. Театър Азарян и Христина Джурова (за Констанца Вебер в „Амадеус“ от Питър Шафър, реж. Стайко Мурджев;
  5. Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ Варна).
  6. Статуетка за най-добър режисьор беше връчена на Николай Поляков за адаптацията му на „Майстора и Маргарита“. А призът за Най-добро представление отиде при Народен театър „Иван Вазов“ за „Бурята“ от Боб Уилсън.
  7. 7Arts.bg първи отрази в ексклузивно включване на страницата си в youtube впечатленията и реакциите на спечелилите. А съвсем скоро очаквайте и информацията кои от тях ще може да гледате в специален епизод на подкаста ОтКликниНаИзкуството с Весела Бабинова.

Актуално

Избрано за вас