Елха за 1 млн. евро грейна в центъра на Милано

Снимка: theimpression.com

Елха за 1 млн. евро грейна в центъра на Милано

Снимка: theimpression.com
Сподели

Коледните дървета на най-известните площади в Милано тази година са рекорден брой – 22, и повечето са „маркови“. Те красят най-посещаваните зони в италианската столица на модата и дизайна. Неслучайно в една от най-известните галерии в Европа- „Виторио Емануеле II“ в центъра на Милано, беше издигната елха от артикули на „Гучи“.

Високото 8,6 м. коледно дърво е на практика

пирамида от 68 пакета с подаръци,

наредени един върху друг. LED-светлините правят композицията още по-бляскава. Името на творбата е The Gift ot Love.

Още когато беше поставена, тя предизвика серия от полемики и критики в социалните мрежи. Мнозина определиха инсталацията като „планина от куфари“, други я нарекоха „багажното отделение на летище „Линате“, трети пък я сравниха с купчина възглавници. С критики беше посрещната и новината колко е струвала арт инсталацията – 1 млн.евро.

Със същия тип украса от „пакетирани подаръци“ „Гучи“ украсява и бутика си.

Тазгодишното коледно дърво в галерията замени традиционния

смърч, който дълги години беше украсяван от „Сваровски“

с кристали, светлини и играчки.

Кметът на Милано Джузепе Сала сподели, че „наистина, сегашното дърво изглежда странно“, но че самата община поискала от „Гучи“ да направи нещо за града в духа на Милано, „с внимание към другите и към солидарността“.

Въпреки че в началото туристите и жителите на града не приемаха нестандартното коледно дърво, с течение на времето се оказа, че то стана любимо място за селфита на стотици посетители.

Коледното дърво на площада пред катедралата на Милано „Дуомо“ е смърч, висок 28 м. Той беше прекръстен от жителите на „елха на зимните олимпийски игри Милано-Кортина 2026″, защото е в чест на 221-та носители на медали от зимни олимпийски и параолимпийски игри. Дървото е украсено с 300 коледни топки в сребристо и червено. Освен това по него греят и LED-светлинки.

Актуално

Избрано за вас