Кейт Уинслет в нов филм за войната, показана през погледа на модела Лий Милър

Фото кредит: Sky

Кейт Уинслет в нов филм за войната, показана през погледа на модела Лий Милър

Фото кредит: Sky
Сподели

Животът на Лий Милър, модела превърнал се във фотограф на Втората световна война, е завладяващ. Въпреки това филмът рядко успява да покаже защо той е драма, а не документален проект. Най-силните моменти са свързани с главната актриса. Кейт Уинслет, която се присъединява към проекта през 2015 г., представя Милър по уникален начин, измъквайки филма от клишета.

Уинслет въплъщава жената, която започва като модел и завършва на бойното поле – съчетание на съблазън и сила. Историята следва Милър, американка в Европа, по време на предвоенната напрежение. След края на кариерата ѝ като модел, тя избира камерата и се предава на приключения, сред които и пътешествия с бохемските й приятели. Когато войната започва, Милър се отправя към фронта, стремейки се да заснеме ужасите на бойните действия за списание Vogue.

На фона на войната, филмът ни представя Милър като неустрашима личност, която обича живота, срещайки се с фигури като Александър Скарсгард. Въпреки лекотата на тези моменти, тъгата присъства, когато тя и приятелите й подценяват опасността от Хитлер, избирайки свободата. „Лий“ следва друг филм от фестивала в Торонто, „Един живот“, който разглежда темата за войната. Въпреки обаче потенциала, „Лий“остава в сянката на другите произведения, избирайки предсказуеми сюжетни линии. Дори назад във времето, историята на Милър, разказана на Джош О’Конър през 70-те, изглежда предсказуема и не доставя изненади.

Обобщавайки, въпреки силната актьорска игра на Уинслет, филмът „Лий“ често избира познати пътища, което пропуска възможността да представи пълноценно портрета на удивителната Лий Милър.

Фото кредит откриваща снимка: Sky

Актуално

Избрано за вас