Килиън Мърфи може да е новият Джеймс Бонд

Килиън Мърфи може да е новият Джеймс Бонд

Сподели

Кой ще бъде следващият Джеймс Бонд е един от въпросите, който измъчва феновете на филмите за 007, откакто Даниел Крейг обяви, че напуска франчайза. За ролята на легендарния шпионин се спрягаха редица големи имена от световната сцена. Някои дори спекулираха, че следващият Бонд ще е жена. Арън Тейлър-Джонсън и Хенри Кавил обаче се очертаваха като фаворити.

Но сега към тях се присъединява друг филмов гигант. Става дума за Килиън Мърфи, звездата от новия филм „Опенхаймер“, който почти за една нощ утрои шансовете си да получи ролята на Джеймс Бонд, пише БГНЕС.

Ако продуцентите изберат него, той ще бъде едва вторият ирландец в ролята на шпионина след Пиърс Броснан

По-рано се говореше, че за ролята се обмислят и Джейми Дорнан и Ейдън Търнър, както и британци от други части на острова като Идрис Елба, Том Харди, Реге Джийн Пейдж и много други. Говорител на ирландския букмейкър BoyleSports каза пред Express, че е имало „експлозия“ на интереса към Килиан Мърфи.

„Би било фантастично да видим друг ирландец на мястото на известния шпионин“, каза той. Въпреки че интересът е голям, Мърфи има да извърви дълъг път до най-желаната роля в света, поне според букмейкърите. По-големи шансове имат Джеймс Нортън, Папа Есиеду, Хенри Кавил и основният фаворит Арън Тейлър Джонсън.

Фото кредит откриваща снимка: John Phillips // Getty Images

Актуално

Избрано за вас