„Отчаяните съпрузи“ гонят крава в пиеса по Удхаус

„Отчаяните съпрузи“ гонят крава в пиеса по Удхаус

Сподели

След успеха на „Отчаяни съпрузи“, Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев се впускат в ново предизвикателство – пиеса по Удхаус.

Премиерата на „Джийвс и Устър в Пределно неясно“, написана по текстове на английския хуморист, ще бъде в София – на 22 февруари, в „Theatro отсам канала“. Това е втора пиеса, събираща тримата на театралната сцена.

Емблематичните герои на П.Г. Удхаус влизат в каскада от 12 превъплъщения, драматизирани от братя Гудейл, повдигайки завесата на театралното задкулисие в лудо

джентълменско надиграване.

Преследвайки една крава в полукриминално любовно судоку с политическо намигване. И всичко това – на ръба на провала.

Сюжетът се завърта около решението на Бърти Устър да постави моноспектакъл, в който да разкаже скорошните си преживявания в една селска къща. Преди да открие собственото си шоу обаче, осъзнава, че има нужда от помощ. А тя – естествено – идва в лицето на неговия верен иконом Джийвс. Към подготовката на спектакъла се включва и икономът на лелята на Устър – Сепингс. Историите се оплитат, а интригите стават толкова дебели, че Устър, който е щастлив ерген, е поставен под заплахата да трябва да се ожени за кандидатка, която крайно не харесва.

„Джийвс и Устър в Пределно неясно“ е

театрална терапия,

забъркана от режисьора Валентин Ганев в сценичната среда на Красимир Вълканов, под звуците на Слав Бистрев и през чудесния превод на Радослав Петкашев.

В лондонския „Уест Енд“ пиесата по Удхаус е поставяна с изключителен актьорски състав. В ролята на Устър е Стивън Манган (номиниран за наградата „Тони“). Джийвс е  Матю Макфейдън (награди „Еми“, БАФТА и SAGA). А Сепингс е Марк Хадфийлд (преподавател в Royal Academy of Dramatic Art). Историите на Джийвс и Устър и влизат и в сериал с участието на Хю Лори и Стивън Фрай през 90-те.

След софийската премиера пиесата ще бъде изиграна за първи път и в Бургас, Варна и Стара Загора.

Актуално

Избрано за вас