Фламенкото среща джаза в Търново

Фламенкото среща джаза в Търново

Сподели

Фламенкото среща джаза в концерта „Фламенко трибют на Пат Матини“. Той ще се състои на 24 април в МДТ “К. Кисимов” във Велико Търново. Това е премиерно представяне за България на посрещнатия с адмирации от критиката и публиката едноименен албум на Сантяго Лара квартет, съобщиха от общината.

Проектът е посветен на една от живите легенди на световния джаз. Това е американския китарист и композитор Пат Матини, многократен носител на “Грами”, ярка фигура с изразен принос в развитието на латино джаза и фюжъна. В албума Сантяго Лара включва оригинални аранжименти с елементи на автентично фламенко на музиката на Пат Матини. Издаден от звукозаписния гигант Warner Music, албумът печели многобройни награди. И е представян на престижни сцени. Сред тях са Фестивала в Херес, Фламенко биенале – Севиля, Фламенко театър Sadler’s Wells и др. Заедно с Лара на сцената ще излязат Мигел Лопес, пиано, Игнасио Синтадо, бас, Педро Наваро – барабани и перкусии.

Елегантна чувственост към музиката в спектакъла ще внесе фламенко танцът на великолепната Мерседес Руиз. Тя е адмирирана по цял свят танцьорка, истински посланик на испанската танцова култура.

Концертът, в който фламенкото среща джаза, е част от проекта “Нова музикална сцена” на „Елит Проджектс Мениджмънт”. Осъществява се с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” и Община Велико Търново. И е събитие от Културния календар на Община Велико Търново.

Почина легенда на киното, възпял фламенкото във филм

Актуално

Избрано за вас