След десанта си в европейските чартове: Алма събира истории за любовта към себе си в мини албум

След десанта си в европейските чартове: Алма събира истории за любовта към себе си в мини албум

Сподели

След четири години, в които завладя големите радио вериги на Балканите, Русия, Полша и Италия,  Алма Даудъл е готова с първия си мини албум.

Dark Side Of The Moon е музикална колекция от четири трака

със съавтори Кей Би, Павел Николов и Джонатан Шейнс. Всеки от тях скоро ще се сдобие с официално видео.

Нека името не ви обърква – Алма е български артист със светло бъдеще на глобален експорт в музиката. Стартира като гимназистка в Берлин с Perfect, която бързо се превърна в хит. И я направи

разпознаваема повече като „момичето с красивата поп меланхолия в гласа“

и по-малко като дъщеря на продуцента Саня Армутлиева.

Музиката и текста на звучащото като мантра за любов към себе си Dark Side Of The Moon е колаборация между Алма и един от най-успешните музикални продуценти на корейски поп Джинби Джин и  Moa “Cazzi Opeia” Карлбекер. Шведската певица и артист е

сред авторите на песента, с която тази година Loreen ще представи Швеция на „Евровизия“

„Dark Side Of The Moon е разказ за моментите, в които ми се иска да избягам от този свят, който често ми се струва агресивен, повърхностен и объркан. Това е песен за място, в което мога да изчезна, за да анализирам себе си и света около мен. Да намеря начин отново да съм щастлива и да обичам себе си.“, споделя Алма.

Освен с аудио премиера, парчето излиза и с официално музикално видео, реализирано от творческото дуо The Trackers, Тодор Саботинов от екипа на „Вирджиния Рекърдс“, и Иван Димитров (Torexa).

За сюжета на колекцията изпълнителката разказва: „Всяка песен изобразява различен етап от вътрешната ми битка за себепознание и приемане.

Когато не се вписваш в дадена среда, започваш да се съмняваш в себе си и качествата си

Единственият начин да се справиш с тези мисли, е да наблюдаваш и анализираш действията си в контекста на социалната обстановка. Всичко е свързано с това да спреш разрушителните си навици и да се обичаш такъв, какъвто си“.

Когато не е в студио, Алма е редови студент в Англия, където учи немска филология и кино. Обича волейбола и акустичната си китара, с която още 15-годишна записваше кратки видеа с изпълнения от стаята си. Популярността им в Instagram накара румънският хитмейкър Крис Трейс (Monoir) да я забележи и доведе до записите на дебютният й сингъл Perfect в Констанца.

 

Фотокредит: Facebook Alma Official

Актуално

Избрано за вас