Драмата на „Дон Жуан“ се разгръща с 3D мапинг в НДК

Драмата на „Дон Жуан“ се разгръща с 3D мапинг в НДК

Сподели

Пленяващият шедьовър на Моцарт „Дон Жуан“ покорява не само жените, но и афиша на Великотърновския театър. Софийската премиера на операта с режисьор Петко Бонев е на 15 юни в зала 1 на НДК.

Събитието е част от международния фестивал „Софийски музикални седмици“.

Новата продукция на Музикалн0-драмтичен театър „Константин Кисимов“ ще представи един по-съвременен прочит на историята за големия любовник. В основата й е уникално съчетание между великолепната музика на Моцарт, блестящи гласове, актьорска игра, сценография, костюми и 3D мапинг.

„Нашата постановка е решена класически, но използва съвременни похвати, което ни дава възможност да потопим слушателите и зрителите в сюжета без техническите прекъсвания, които в операта и театъра са недостатък“, казва диригентът Георги Патриков.

Либретото е на Лоренцо да Понте. В главните роли влизат солистите Никола Иванов (Дон Жуан), Теодора Петрова (Донна Анна) и Пламен Кумпиков (слугата на Дон Жуан – Лепорелло).

3D мапингът за спектакъла е подготвен от Лора Руневска

В постановъчния екип на „Дон Жуан“ участват още Ася Стоименова, която работи над сценичния дизайн и костюмите, концертмайсторът Мария Павлова, хореографът Катя Богданова и хормайсторът Яница Първанова.

„Дон Жуан“ е един от блестящите образци на световното оперното изкуство. Музиката в Моцартовия шедьовър по ярък и категоричен начин обрисува динамиката в развитието на действието и персонажите,

преминавайки от комедийни сцени в психологическа драма и на финала е възмездието и наказанието

„С проекта на операта „Дон Жуан“ Великотърновският театър по най-категоричен начин заявява и демонстрира нивото на своя творчески потенциал.“, споделя директорът на Музикално – драматичния театър във Велико Търново – Васил Вълчев.

Операта се изпълнява в оригинал на италиански език – със субтитри на български език.

Билетите са в продажба на касите на НДК, онлайн и в мрежата на Eventim.

 

Фотокредити: Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“

Актуално

Избрано за вас