Нова теория: Джеймс Браун е бил убит

Фотокредит: jamesbrown.com

Нова теория: Джеймс Браун е бил убит

Фотокредит: jamesbrown.com
Сподели

Кръстникът на соула Джеймс Браун е бил убит в болница в Атланта през 2006 г. Това твърди Жак Холандър, която предава торба с доказателства на прокоратурата преди три години. Сред предметите се отличава обувка, която към 2020 г. не е била известна на разследващите. Близките на Браун вече са поискали аутопсия или криминално разследване.

 „Това е нетестваната обувка, за която се смяташе, че е била носена в болничната стая в нощта на смъртта на Джеймс Браун.“, споделя помощник-окръжният прокурор Майкъл Спринкел във вътрешно видео от сесията за инвентаризация, цитиран от CNN.

Предметите бяха предадени от 

Той беше убит“, каза мениджърът на Браун, Франк Копсидас, в интервю през 2022 г. „Това е моето тълкуване, ясно и просто. Някой го е искал мъртъв.

След като Холандър посети офиса на прокуратурата през 2020 г., прокурорите се съгласиха да проверят нейната история. Но разследването беше прекратено през 2021 г., след като заместник-окръжен прокурор установи, че има „недостатъчно основание за започване на разследване на голямото жури“ и властите не предприеха никакви действия по отношение на смъртта на Браун.

И тогава се случи нещо странно  с предметите в чантите с доказателства в прокуратурата. Те изчезнаха.

Окръжният прокурор Фани Уилис не е признала публично изчезването. Нито пък е дала някаква външна индикация, че се опитва да разбере какво се е случило. Изчезващите предмети в чантите с доказателства се превърнаха в още една от многото мистерии, които все още обграждат живота и смъртта на Браун.

Офисът на прокуратурата мълчи за липсващите вещи

През януари Холандър съди Уилис във Върховния съд на окръг Фултън. Делото изисква многобройни документи, свързани с разследването на Джеймс Браун, както и „всички имоти и доказателства, предоставени, получени от, поддържани или притежавани от Окръжната прокуратура на окръг Фултън във връзка с въпросното разследване“.

Фотокредит: jamesbrown.com

Офисът на прокуратурата не коментира ситуацията с липсващите предмети и това мълчание продължи и след завеждането на делото. В пристав става ясно, че е връчена  призовка и жалба на представителя на прокуратурата за връзка с правосъдието Уилям Маккомбс на 17 януари. Гражданската процедура изисква отговор в рамките на 30 дни.

Но отговор от прокуратурата нямаше. Минаха месеци. На 3 април адвокатите на Холандър подадоха молба за постановяване на неприсъствено решение.

Най-накрая на 8 май прокуратурата отговори. Умолявайки съдия Пейдж Рийз Уитакър да не издава задочна присъда за Холандър, адвокатите на Уилис обвиниха късния отговор за „извинителното пренебрегване“.

Заместник-окръжният прокурор Декстър Бонд се закле в клетвена декларация, че, „вместо призовката и жалбата да бъдат доставени на ръка на съответния член на екипа, те са били изпратени по имейл. Следователно имейлът беше пропуснат и отговорът не беше подаден навреме.

Клетвената декларация на Бонд не засяга въпроса за липсващите елементи. Служител, който обработва доказателства за офиса на прокуратурата, твърди през 2022 г., че

всички те са били изпратени на Холандър по нейна молба, но Холандър каза, че никога не ги е получила.

Тя наистина получи кутия от офиса на прокуратурата на 14 март 2022 г., но беше значително по-малка и по-лека от зеления пластмасов кош, който беше предала. Малко или никакви предмети от чантите с доказателства не бяха в кутията. Черна найлонова торба, която някога е била пълна с предмети, беше върната празна. Липсващите предмети от зеления пластмасов кош включваха календарна книга, ръкописна бележка и черната обувка тип стилет, която прокурорът спомена във видеото.

 

Актуално

Избрано за вас