Кабарето на Сатирата става изцяло политическо: „Долу народа!“

Кабарето на Сатирата става изцяло политическо: „Долу народа!“

Сподели

Ако на тази земя няма народ, доматите ще бъдат истински, защото няма да има кой да им слага пестициди. Черешите ще бъдат истински, крушите, ябълките, картофите – всичко ще ни бъде истинско. Защото няма да има кой да подбива пазара и да изнудва производителите. Това е част от речта  на министъра на земеделието в епизод 3 от кабарето на Сатирата, чиито лайтмотив тази година е „Долу народа!“.

„Освен злободневната актуалност на темите и персонажите, ние добавяме и чар, а на моменти чарът липсва в новините по телевизията. Защото твърде насериозно се вземат някакви неща, които могат да минават метър. Театърът всъщност, с това борави – теми,

които са сериозни, по някакъв начин, да ги олекоти,

да намигне към тях, да бъде актуален, но в същото време да мине метър“, споделя пред БТА постановчикът Николай Младенов. Според актьора Константин Икономов публиката не бива да сравнява театъра с новините, макар че „понякога новините са голям театър“.

„Нашата цел е сатирата. Ние, през смях, осъждаме, критикуваме, казваме каквото имаме да кажем, изразяваме позиция… С една малка усмивка – крива или не дотам, но казваме това, което имаме да кажем оттук“, коментира актрисата Стела Ганчева. По думите на колегата ѝ Любомир Ковачев това кабаре ще се превърне в зрелище. И трябва да бъде гледано от абсолютно всички политици – за да може след това да помислят върху това, което ще извършат за народа.

Боряна Пашева е автор на „Политическо сатирично кабаре „Долу народа!“. Режисьор е директорът на трупата – Калин Сърменов, който е и водещ на спектакъла, заедно с Александра Сърчаджиева. Сценичната среда е на Теодора Лазарова, хореограф е Татяна Янева, а музикален ръководител – Мартин Каров.

Участва голяма част от актьорския състав на Сатирата – Албена Михова, Албена Павлова, Александра Сърчаджиева, Александър Григоров, Ана Вълчанова, Асен Мутафчиев, Божидар Мицев, Димитър Баненкин, Любомир Ковачев и др.

Желаещите да го гледат, могат да го направят на 1 и 24 октомври от 19:30 ч.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас