Русенският театър представя премиерно „Крали Марко – последната балканска легенда“

Русенският театър представя премиерно „Крали Марко – последната балканска легенда“

Сподели

Русенският театър ще открие новия творчески сезон с премиерата на „Крали Марко – последната балканска легенда“ на 13-и септември тази година. Това съобщи директорът на културния институт Боян Иванов.

Режисьор на спектакъла е Анастасия Събева. Постановката е по пиесата на Владимир Левчев „Марко от Прилеп“, сценограф е Теодор Киряков, предава БТА.

„Надявам се това представление да намери своята публика. В него заложихме само на млади актьори. Искаме спектакълът да се рекламира с неговите качества, а не със звезди„, каза Боян Иванов.

Според Анастасия Събева е вдъхновяващо да се работи с млади актьори. „Представлението е забавно и с чувство за хумор. Надявам се да сме уловили този дух между сън и реалност“, каза тя.

В образа на Крали Марко зрителите ще видят Тодор Лазаров„Не беше трудно да вляза в неговия образ, тъй като съм заобиколен от екип, който вдъхновява“, каза Лазаров.

Актрисата Ивана Керанова ще се превъплъти във Вила Самовила. „За мен е предизвикателство, защото досега не съм играла такъв тип персонаж. В началото гледах Вила Самовила като положителен герой, докато не осъзнах, че може да бъде доста неприятно същество в някои моменти. Моето поведение на сцената трябва да е обратно на колегите ми. Аз не съм истински човек, а създание, излязло от фолклора“, каза Керанова.

Спектакълът ще бъде представен и на 20-и септември тази година.

Фото кредит откриваща снимка: Дарик

Актуално

Избрано за вас